XS
SM
MD
LG

Ozrensko srce fudbalom oplemenio

Duško Petrović

PETROVO – Na nedavnoj manifestaciji „Izbor najuspešnijih u sportu – Petrovo 2022“, Dušku Petroviću pripala je nagrada za životno delo. Zasluženo! Jer, taj čovek je od svog detinjstva na fudbalskim terenima. Svoje ozrensko srce fudbalom je oplemenio.

Laureat najvrednijeg sportskog priznanja u Petrovu nije svojim prisustvom uveličao svečanost, nagradu je preuzeo član njegove porodice, takođe ikona ozrenskog fudbala Slobodan Katanić. Naime, pred kraj 2022.godine Duško Petrović se teško razboleo i kada su sve nade utihnule, on je još jednom dokazao da je pobednik od rođenja.

A rođen je 28.januara 1956.godine u Gračanici. Osnovnu školu završio je u Petrovu, Srednju ekonomsku u Lukavcu, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Brčkom 1981.godine. Od 1982.godine bio je na čelu nekoliko preduzeća i ustanova, a ono što je za svaku pohvalu, član Ozrena iz Petrova je od 22.septembra 1979.godine, pa sve do danas. Bio je član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH osamdesetih godina prošlog veka. Bio je najuspešniji fudbalski radnik dobojske regije u 2003.godini, a 2010.godine izabran je za najuspešnijeg sportskog radnika Petrova. Oženjen je, otac je dvoje dece. Jednom rečju, Duško Petrović je ponos Petrova i ponosne Ozren gore.

„Lepo sam se osećao što je u našem Petrovu organizovana takva manifestacija da se iste ne bi postideli ni daleko veći gradovi. Ipak, patio sam u duši što deo te manifestacije nije bio Duško Petrović. Bio je sprečan zbog bolesti. Ipak, svi se nadamo da je ono najgore iza njega, da će ustati iz bolničke postelje na radost svoje porodice, ali i svih nas njegovih prijatelja. Svesni smo šta Duško znači i našem fudbalskom kolektivu, pa našoj opštini, celoj Ozren gori, ali i fudbalskoj Republici Srpskoj. Nagrada za životno delo je samo zahvalnost za dosadašnje stvaralaštvo Duška Petrovića koji će, nadam se, još dugi niz godina mnogima služiti kao primer kako treba“, poručio je Ozren Petković, načelnik Petrova.

Duško Petrović je davnih godina izrastao do samog neba, da ubire zvezde sa kojim je obasjavao ozrenske fudbalske prostore kada god je to bilo potrebno. Zato je toliko omiljen širom te ponosne gore i svog Petrova. I svi veruju da će dobiti i ovu veliku bitku. Jer njegovo srce je ozrensko, veliko i fudbalom oplemenjeno.

Duško Petrović je vitez života!