XS
SM
MD
LG
22.06.2023 Administrator DC

Srbija porazila Nemačku
 
 

 

 

Muška seniorska reprezentacija Srbije zabeležila je treću pobedu u ovogodišnjoj Ligi nacija, odnosno prvu na turniru II sedmice V Lige nacija 2023. Srbija je danas u Roterdamu savladala Nemaču sa 3:1, po setovima 25:21, 20:25, 25:23 i 25:23, posle 102 minuta igre.

 

rt8

 rt7

rt12

 

Borbeno, požrtvovano, hrabro i odvažno su igrali odbojkaši Srbije u meču protiv Nemačke i za takvu igru su nagrađeni pobedom vrednom tri boda. Izabranici Igora Kolakovića su od starta krenuli ka trijumfu i iako je na tom putu bilo i uspona i padova, ipak su prevagnuli oni bolji momenti u najvažnijim trenucima. Ako je Petar Krsmanović bio junak prvog seta, a Dražen Luburić trećeg, onda svim reprezentativcima pripadaju zasluge za osvojen četvrti set koji je i doneo pobedu. Sve linije tima su funkcionisale kada je to bilo najpotrebnije, pa su seniori Srbije stigli do trijumfa koji ih ostavlja u trci za Finalni turnir.  

Seniori Srbije će treću utakmicu u Roterdamu odigrati sutra od 20.00 časova protiv Italije, a četvrtu u nedelju, 25. juna od 16.00 časova protiv Holandije.

Sve utakmice V Lige nacija 2023. direktno prenosi TV Sport Klub.

Srbija će u Anahajmu (4 – 9. jul) tokom III sedmice igrati protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske. U SAD će, pored domaćina igrati i Iran i Nemačka.

Seniori Srbije u ovogodišnjoj Ligi nacija, u takmičenju po grupama, neće igrati protiv Brazila, Irana i Kanade.

Odbojkaši će takmičenje po grupama odigrati od 6. juna do 9. jula.

Finalni turnir V Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 19. do 23. jula u Gdanjsku, u Poljskoj.