XS
SM
MD
LG

Katastrofa Srpkinja

Srbija - Belgija

Košarkašice Srbije poražene su u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Belgije - 53:93 (8:28, 23:21, 14:22, 8:22). Na taj način branioc trofeja oprostio se od pehara, ali i borbe za medalje.

Start je nagovestio šta će se dešavati. Povele su Belgijanke 14:0 i već tad završile priču. Nisu dozvolile selekciji Srbije da poentira punih pet minuta. Do kraja prve deonice košarkašice Srbije su popravile igru u napadu ali u odbrani su nastavile da igraju bez energije.

U drugoj četvrtini zaigrala je Srbija bolje u odbrani i uspela na drugoj strani da napravi seriju 6:0. Ipak, problemi u odbrani su se vratili polovinom četvrtine i tako omogućili slekciji Belgije da održi prednost od minimum 15 poena.

U nastavku Belgija je igrala sve bolje, Meseman i Aleman su bile sve raspoloženije. Srbiju sa druge strane nije išao put sa distance i problemi u oranizaciji igre su bili sve vidljiviji usled nervoze. Krajem treće deonice Belgija je imala čak 11 ubačenih trojki.

Poslednju deonicu ekipa Belgije je ponovo otvorila serijom, ovog puta 10:0 i dotukla rivala.

Prvi put u istoriji ostvaren je tripl dabl na evropskim prvenstvima za dame. Junakinja ove priče je Ema Meseman. Postigla je 15 poena, imala 13 skokova i 10 asistencija. Žoli Aleman dodala je 15 poena i 11 asistencija.

U timu Srbije istakla se Ivon Anderson sa 20 poena, šest skokova i dve asistencije.

Našim devojkama ostaje da se bore za kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. Naredni rival je poraženi iz meča Francuska – Crna Gora.