XS
SM
MD
LG

Igrao i ministar Šeranić

Alen Šeranić i Duško Puvača

U Donjem Vodičevu kod Novog Grada odigrana je prijateljska utakmica između domaćeg Plamena i Stakorine iz Čajniča, a završena je miroljubivim rezultatom 1:1. Zanimljivo je da je u redovima domaćina nastupio Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštitet u Vladi Republike Srpske.

 


-Već nekoliko puta sam u Donjem Vodičevu kod svojih sportskih prijatelja. Prošlo je godinu dana od prošle utakmice dva kluba. Uvek se rado odazovem na ovakva druženja i drago mi je da su ovde i prijatelji iz Čajniča. Ovakve utakmice su prilika za promociju sporta i zdravog života i one pokazuju da i veterani još uvek mogu da potrče – rekao je ministar Alen Šeranić.

Bogoljub Dačević, predsednik FK Stakorina iz Čajniča istakao je da je FK Plamen bio njihov gost prošle godine kad su obeležavali 60 godina rada.

-Prvi put smo u Vodičevu i nadam se da nije zadnji put jer smo razvili dobru saradnju. Stakorina je završila takmičarsku sezonu u Drugoj ligi grupa istok na četvrtoj poziciji i možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatom. Uvek smo željni ovakvih druženja i uspostavljanja sportske saradnje sa mnogim klubovima, ne samo u Republici Srpskoj – istakao je Dačević.

Zoran Rađenović, predsednik Plamena iz Donjeg Vodičeva koji se u Regionalnoj ligi zapad bori za plasman u drugoligašku konkurenciju rekao je da je pre nekoliko godina zaživela praksa susreta veterana dva kluba.

-Mi smo završili takmičarsku sezonu u regionalnoj ligi kao vicešampioni. Imamo svoj pogon, igrače s našeg područja. Okupljamo decu i omladinu i smatramo da je to veliki uspeh i našpa misija. FK Plamen radi od 1936. godine, a FK Stakorina je naš iskreni sportski prijatelj - rekao je Rađenović i dodao da je posebno radostan zbog činjenice što je druženje uveličao i ministar Alen Šeranić.

Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad smatra da su veoma važni ovakvi susreti koji protiču u sportskom duhu i dobroj atmosferi.

-Svaki put se vidi da je ovaj teren u Donjem Vodičevu opremljeniji i modrniji. Drago nam je da je takva situacija kod skoro svih klubova koji su podržani iz opštinskog budžeta. Novogradski klubovi ostvaruju dobre rezultate i okupljaju značajan broj mladih, a ova utakmica veterana je pokazala da sport, u ovom slučaju fudbal, spaja njude i gradi mostove prijateljstva – izjavio je Drljača.
S. B.

Veterani Plamena i Stakorine