XS
SM
MD
LG

Predsednik Kruševljana Miloš Nenezić zbog prozivki sa tribina podneo ostavku

Miloš Nenezić - foto: fknapredak.rs

Kad klubu ne ide po nepisanom pravilu prvi se na tapetu nađu treneri. U Napretku je i dalje na klupi Dragan Perišić, ali je prvi rešio da povuče nogu predsednik Miloš Nenezić. Na povike sa severne tribina “Uprava napolje”, sportskom radniku izgleda da je prekipelo i podneo je neopozivu ostavku. Nenezić je na koferenciji za štampu rekao da nikome ko voli Napredak nije lako pao jučerašnji poraz.

- Mogu reći da je meni taj poraz, odnosno sinoćno skandiranje jednog dela publike palo najteže u dosadašnjoj karijeri. Da ne budem nedosledan, iako sam više puta do sada davao ostavke, pa povlačio, danas dajem neopozivu, trenutnu ostavku. U toj neprikladnoj reči “Uprava napolje”, pronalazim sebe. Nažalost, skidam značku Napretkovu koju više neću da nosim, niti ću više da se pojavljujem na stadionu - kaže rezignirano u uvodu izlaganja a u nastavku je podsetio na post-pandemijsku sezonu, kada je klub šest meseci bio obezglavljen posle odlasaka Marka Miškovića.

Pominje neisplaćene plate, dugove, pristigle obaveze i činjenicu da su sve to popeglali, maltene doveli do nule. Finansijski su potpuno stabilizovali klub i imaju stabilne finansije do kraja godine.

Izdvaja dva svoja propusta, što nije mogao da nađe više para.

- Obezbedili smo 200.000 evra mesečno, to je za mene nenormalno puno para, ali očigledno za ligu treba mnogo, mnogo više. Iz toga proizilazi druga greška. Nismo mogli da dovedemo igrače zato što traže za mene neprimerene svote novca. Mi smo se ograničili na neki limit, preko toga nismo išli, ali da smo hteli za nešto više ne bi uspeli, jer su im drugi klubovi nudili dva i tri puta više od nas. Ispada da smo ovaj prelazni rok odradili vrlo loše u jednom delu - navodi i u osvrtu na povike sa tribina pita se?

- Zbog čega? Zbog možda najbolje partije Napretka u poslednjih deset mesci? Dobro, evo uprava ide napolje... A ti pojedinci, to nisu navijači, jer oni nisu uz klub ni kad dobija ni kad gubi. Ne želim više da učestvujem u bilo kakvim egzibicijama. Ostajem tamo gde je korporacijska priča (Trayal). Žao mi je zaista, ovo nije zbog vas, ali delom ste i vi za ovo odgovrni, jer ste dopustili da takvi pojedinci ovako nešto rade - zaključio je svoje vrlo emotivno izlaganje sada već bivši čelnik Kruševljana.

Nenezić nije želeo da ga više blate i omalovažavaju, za razliku od čelnika našeg poznatog kluba koji višemesečne povike sa praznih tribina “Uprava napolje”, blago rečeno ignorišu, previše se ne uzbuđuju i teraju po svome!