XS
SM
MD
LG

I Novak sa košarkašima

FOTO: S. Sandić
facebook sharing button
twitter sharing button
viber sharing button
whatsapp sharing button

Novak Đoković se na balkonu Skuštine grada pojavio u majici košarkaške reprezentacije Srbije. Ovacije više desetina hiljada Beograđana probudile su emocije kod najboljeg tenisera Srbije i „pustio je suzu, mušku najtežu”.

- Dobro veče Srbiji, dobro veče Beograde, hvala vam što ste došli u ovolikom broju.

Prekinut je uz povike „Nole mi te volimo!” uzvratio je:

Volim vas. Retki su trenuci kad se ostaje bez reči: Tresem se ne znam šta da kažem, a toliko toga bih rekao. Pre svega želim da čestitam našim basketašima i košarkašima na fenomenalnim uspesima ne samo ove godine već i svih godina. Hvala im što su prihvatili da budem deo ovog slavlja, da se družimo. Ovo je ostvarenje dečačkog sna za mene. A to je da sam kao klinac, bio tu i slavio velike medalje sa šampionata naših košarkaša, odbojkaša, vaterpolista svh velikih ljudi koji su predstavljali Srbiju.

Zatim je naglasio:

- Imao sam priliku da budem na balkonu, ali ovo je neprocenjivo i nezamenljivo, nikada se više neće desiti ovaj osećaj da stojim ovde pored velikih šampiona, ali pre svega velikih ljudi. Rekao sam im da sam ponosan na njihovu slogu, zajednitvo da proslavimo ne samo uspeh i finale svetskog prvenstva, već taj momenat ljudskosti. Boriša je heroj nacije i zaslužuje da mu svi skandiramo – rekao je Novak počevši skandiranje „Boriša, Boriša”.

Naglasivši da ima mnogo toga što bi rekao, ali da ne želi da duži, obraćanje je završio rečima:

Hvala vam od srca. Na svetu nijedna sportska nacija nema ovaj duh koji mi imamo. Živela Srbija!