XS
SM
MD
LG
13.09.2023 Administrator DC

Srbija dočekala svoje sportske heroje

Naše srebrne košarkaše, vicešampione sveta, svetske i evropske 3×3 prvake i najboljeg tenisera u istoriji sporta Novaka Đokovića, na spektakularnom dočeku pozdravilo je više desetina hiljada građana večeras ispred Starog dvora u Beogradu. Pre toga, gradonačelnik Aleksandar Šapić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević i ministar sporta Zoran Gajić čestitali su igračima i selektoru Svetislavu Pešiću, stručnom štabu, Novaku Đokoviću, predsedniku KSS Predragu Daniloviću, generalnom sekretaru KSS Zlatku Boliću i potpredsedniku KSS za mušku košarku Milenku Tepiću istorijske uspehe.

Posle himne „Bože pravde“ u izvođenju najmlađih, koja se orila iz hiljade grla, prvo su na legendarni balkon Skupštine Beograda izašli trofejni 3×3 reprezentativci Srbije, koje su navijači pozdravili ovacijama i skandiranjem „Šampioni, šampioni“…

Prisutne je prvo pozdravio MVP nedavno održanog Evropskog prvenstva Strahinja Stojačić.

– Dobro veče Srbijo. Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Stvarno je čast biti ovde i braniti boje naše države. Živela Srbije! – rekao je Stojačić.

Usledila je „prozivka“ vodećih ljudi KSS na čelu sa predsednikom Predragom Danilovićem, pa stručnog štaba, selektora Svetislava Pešića, onda i osvajača srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Manili.

Kada se na terasi pojavio Boriša Simanić, čulo se skandiranje „Boriša, Boriša“.

Emotivan nastup pred ljubiteljima košarke imao je i selektor Svetislav Pešić.

– Dobro veče svima, lepo vas je ovako videti. Počastvovani smo da ste došli, pitam se da li smo zaslužili da vas bude u ovako velikom broju. Želim jednu stvar da vam kažem, što vi niste, a mi jesmo osetili. Mi smo osetili da ste vi sa nama čak i tamo u Manili. Hvala vam puno i živela Srbija!

Ovacije je dobio i Aleksa Avramović, koji se ispred ekipe obratio navijačima.

– Veliko poštovanje za sve vas, velika je čast i ponos bilo predstavljati ovu reprezentaciju i igrati za celu Srbiju. Konačno vidimo plodove svega za šta smo radili svih ovih nedelja provedenih zajedno. Hvala od srca, sve vas volimo i ne mogu da ne pomenem ovog ovde momka Borišu Simanića, ujedinio je sve nas. Dao je Srbiji mnogo više nego svi mi zajedno i živela Srbija, slava Bogu – rekao je Avramović.

Na kraju, potpunu euforiju izazvao je izlazak na balkon Novaka Đokovića u majici košarkaške reprezentacije Srbije, koji nije mogao da zaustavi suze.

– Dobro veče Srbijo, dobro veče Beograde… Hvala što ste došli u velikom broju. Molim vas… Retki su trenuci kada se ostaje bez reči, tresem se i ne znam šta da kažem, a toliko toga bih rekao. Pre svega hoću da čestitam šampionima basketašima i košarkašima na fenomenalnim uspesima. Ne samo ove godine, već i kroz istoriju i hvala im što su prihvatili da budem deo ovog slavlja i da se zajedno družimo večeras. Ovo je ostvarenje dečačkog sna iz jednog velikog razloga, a to je taj da sam kao klinac kao i mnogi iz moje generacije i ostalih generacija bio tu u masi i slavio velike medalje sa šampionata košarkaša, vaterpolista, odbojkaša i ostalih koji su predstavljali Srbiju u svetu.

Na kraju, usledio je neformalni deo, svi su bili sjajno raspoloženi i zabavljali su se uz nastup „Beogradskog sindikata“, kao tokom zvaničnog programa.

Kompletnu foto galeriju pogledajte ovde

https://disk.yandex.com/d/Q95D6rp_6ZZfGA

 

https://disk.yandex.com/d/kDr4ZgXvC0HUyQ