XS
SM
MD
LG
19.09.2023 Administrator DC

Jagodić traži Željinu kapitulaciju

Vlado Jagodić, trener Sloge, obratio se novinarima na današnjoj konferenciji za medije povodom sutrašnje zaostale utakmice drugog kola Premijer lige BiH protiv Željezničara.

Sloga Doboj  će sutra na svom terenu dočekati Željezničar  u zaostalom meču drugog kola Premijer lige BiH, a uoči ovog susreta, Vlado Jagodić, trener Sloge je poručio kako se nada da je njegova ekipa pobjedom protiv Tuzla  sitija napravila psihološki momenat  u korist njegovog tima.

- Znamo svi da je ovo zaostala utakmica drugog kola Premijer lige BiH protiv Željezničara. Sigurno da bi mi bili sretni da je ne moramo igrati sutra, ali u svakom slučaju, takva je bila odluka. Ovo je sada jedan momenat koji je drugačiji nego što je bio tada kada se trebala igrati utakmica. Mi smo pobjedom protiv Tuzla sitija, ja se nadam, napravili psihološki momenat u našu korist i sigurno je da svaka utakmica, a posebno kada bilo koja ekipa igra protiv sarajevskih klubova,  ona donosi neki dodatni motiv. Ja mislim da su moji igrači, radeći dobro u reprezentativnoj pauzi, osvajajući tri boda protiv Tuzle , napravili momenat koji bi nama u ovom trenutku  trebao da bude polazna osnova u razmišljanju kako odigrati kvalitetno i kako napraviti rezultat protiv ekipe kao što je Željezničar, kazao je Jagodić, pa dodao:

- Željezničar trenutno ima svoje probleme, naravno, ja uvijek sa respektom govorim o tim klubovima koji su višegodišnji prvaci i pobjednici Kupa. Izuzetno cijenim Želju, mladi kolega Bašić je izuzetno dobro krenuo u ovu sezonu evropskim utakmicama, gdje je napravio, prema mom mišljenju, dobre rezultate, uzimajući u obzir kakva je ekipa Željezničara. Naravno, zgusnuti raspored je njima uzeo dosta energije i sada su u svojim problemima. Svako u datom momentu dođe u određene probleme, a iz njih treba izaći. Ja znam da oni, poslije vezana dva poraza, razmišljaju da je njima ovo možda meč lopta da se izvade, ali mi igramo na svom terenu, na svojim Lukama, pred svojim navijačima protiv eminentnog protivnika i siguran sam da imamo snage, energije i svježine da možemo odigrati kvalitetno, jer protiv Željezničara nije samo dovoljno izaći na teren i odigrati borbeno, treba odigrati kvalitetno, treba u datom momentu reagovati da spriječimo dobre strane. Imaju loših strana sigurno, dva gostovanja su po 1:0 izgubili. Na tome gradimo svoj optimizam, a ono što me brine je to što smo definitivno poslije utakmice sa Tuzla sitijem ostali za neki naredni period bez standardnog igrača do sada. To je Siniša Dujaković, koji je obnovio povredu i ima rupturu mišića lista.

Trener Sloge je potom kazao kako nema potrebe da nabraja iskusne igrače Željezničara.

- Neću nabrajati iskusne igrače Željezničara. Oni su iskusna ekipa, ali ovu utakmicu i ovakve utakmice dobija ekipa koja bude odlučnija i koja se bude nametnula na utakmicu u svim parametrima. Ja sam siguran da mi imamo snage za tako nešto. Ovom prilikom pozivam navijače da dođu na utakmicu. Bili su fantastični protiv Tuzle, a sada su nam još potrebniji, jer bi bilo izuzetno dobro za nas kada bismo ovjerili pobjedu protiv Tuzla sitija upravo na utakmici protiv Željezničara. Upravo iz tih razloga, jer je Željezničar Željezničar, bez obzira bio on u kriznim momentima ili ne. Mislim da imamo dobitnu kombinaciju. Očekujem od igrača maksimum, nema razloga da ne budu maksimalni i očekujem od igrača da u taktičkom smislu odrade sve, znajući da kolega Bašić je mnogo eksperimentisao, odnosno primjenjivao razno razne načine. Željezničar je u četiri sistema igrao kroz sve ove utakmice i naravno mi moramo biti spremni za ove stvari. Mi se nećemo Željezničaru prilagođavati, nemamo razloga za to, već ćemo na svoj način odigrati domaću utakmicu i ja se nadam da imamo prostora, odnosno želje da razmišljamo o pozitivnom rezultatu. Za nas u ovom trenutku bi pobjeda bila izuzetan rezultat, kazao je Jagodić.


Zvijezda 09 3 : 4 Igman
Sloga 3 : 0 Željezničar
Borac 1 : 1 Sarajevo
Posušje 1 : 2 Široki Brijeg
Tuzla City 2 : 4 Zrinjski
Velež 0 : 0 GOŠK
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 2 2 0 0 6
2 Velež 2 1 1 0 4
3 Borac 2 1 1 0 4
4 Tuzla City 2 1 0 1 3
5 Zrinjski 2 1 0 1 3
6 Igman 2 1 0 1 3
7 Posušje 2 1 0 1 3
8 Široki Brijeg 2 1 0 1 3
9 Željezničar 2 1 0 1 3
10 Sarajevo 2 0 1 1 1
11 GOŠK 2 0 1 1 1
12 Zvijezda 09 2 0 0 2 0