XS
SM
MD
LG

SP u karateu: Završen prvi dan u Budimpešti

Isidora Borovčanin/ Rade Mićević

Svjetsko prvenstvo u karateu počelo je danas u Budimpešti, a Bosna i Hercegovina je imala osam predstavnika.

Mahir Džuho je ostvario izvrstan plasman, zauzevši 7. mjesto. Njegovi rezultati su: pobjeda protiv predstavnika Azerbejdžana 4:0, Saudijske Arabije 2:1, u trećem kolu gubi od predstavnika Irana 2:5. U repesažnim borbama je ostvario pobjedu protiv predstavnika Libije 5:1 i poraz od predstavnika Jordana 2:6.

Bostandžić Anes je pokazao izvrsnu formu. Pobijedio je protiv predstavnika Senegala 6:1, Slovenije 3:2 i Crne Gore 1:0, ali je nažalost izgubio tijesnom rezultatom 4:5 u borbi protiv predstavnika Brazila.

Krešić Stefani je također pokazala izvrsnu formu, pobijedivši protiv predstavnice Irske 4:0 i Češke 6:2, ali je nažalost izgubila od Italije rezultatom 1:3.

Ivona Ćavar je ostvarila pobjedu u prvom kolu protiv predstavnice iz Rumunije rezultatom 1:0, a poražena je u drugom kolu od predstavnice Indonezije rezultatom 2:1.

U disciplini Kate, Isidora Borovčanin je prošla u drugo kolo s ocjenom 37,2 dok Tarik Salkić nije uspio proći dalje s ocjenom 36,6.

Sutra nastupa šest takmičara i to Adna Rebronja (-50kg), Nejra Sipović (-55kg), Emina Sipović (-61kg), Pavle Dujaković (-60kg), Bakir Grabus (-67kg), Hamza Turulja (-75kg)