XS
SM
MD
LG

Poljska bolja od Srbije
Србија ће у суботу од 18 сати у другом колу Треће групе играти са Немачком

ФОТО: EPA-EFE/Bo Amstrup
facebook sharing button
twitter sharing button
viber sharing button
whatsapp sharing button

Женска рукометна репрезентација Србије поражена је данас у Хернингу од селекције Пољске резултатом 22:21 (10:13) у мечу првог кола Трећег групе друге фазе такмичења на Светском првенству.

Најефикаснија у селекцији Србије била је Сања Радосављевић са шест голова, док је Марија Лаништанин додала пет. У победничком тиму најбоља је била Каролина Кахоњак-Сала са шест голова.

Касније вечерас биће одиграна преостала два меча првог кола Треће групе, а састаће се Немачка - Румунија (18) и Данска - Јапан (20.30).

Табела: Данска 4, Немачка 4, Пољска 4, Румунија 2, Јапан 0, Србија 0.

Србија је повела 4:0 на старту меча, али је Пољска серијом од 3:0 смањила на 4:3. Српске рукометашице су у 15. минуту поново стигле до четири гола предности (10:6), а изабранице Уроша Брегара су прво полувреме решиле у своју корист резултатом 13:10.

Рукометашице Србије су лоше стартовале у другом полувремену, пошто су први гол у другом делу меча постигле тек у 41. минуту. Пољска је казнила све грешке српског тима и у 45. минуту је стигла до изједначења, 15:15.

Играло се потом гол за гол, а Пољска је први пут повела са два гола разлике у 57. минуту (22:20). Српске рукометашице су смањиле на 22:21, а онда минут пре краја меча нису искористиле напад за изједначење. Пољска је успела да сачува предност од једног гола и да дође до прве победе у другој фази СП.

Србија ће у суботу од 18 сати у другом колу Треће групе играти са Немачком. Србија ће се у понедељак, 11. децембра од 15.30 часова састати са селекцијом Јапана.