XS
SM
MD
LG

E-Sport i Zamm MC u borbi za finale Božićnog turnira

E-Sport

Prvom četvrtfinalnom večeri večeras je nastavljen Božićni turnir u Istočnom Novom Sarajevu.

E-Sport je pobjedom nad KMF Tango 4:2 obezbijedio prvi plasman u polufinale Božićnog turnira u Istočnom Novom Sarajevu.  Umjesto Zeničana, Sulejmana Salkića, Seldina Zatagića i Amara Šišića koji su iznijeli prve dvije runde za Tango, večeras su nastupile mlade snage Miloš Todorić, Kosta Kuzmić, Alem Kadić i Leo Kožul koji su se predstavili publici u jako dobrom izdanju i zaradili zaslužene aplauze.

Prvo četvrtfinale očekivano je donijelo odličan futsal. E-Sport, pojačan igračima iz Bijeljine, Dejanom Pavlovićem, Danijelom Ružičićem, Stefanom Rakićem i Davorom Arnautovićem, koji zbog povrede zgloba nije večeras ulazio u igru, očekivano je krenuo sa „viškom“ od samog početka, ali iako su stvarali šanse pred golom Macana, nisu uspjeli da se proslave pred protivničkim golom. Imao je i Tango sjajnu šansu preko Todorića da povede, ali Miloš Todorić ne uspjeva 1 na 1 da savlada Ružičića koji mu je pročitao namjeru. U finišu prvog dijela, nakon timeouta, E-Sport ipak dolazi do vođstva. Dejan Pavlović je pred centrom presjekao jedan pas, povukao loptu i snažnim udarcem pogodio za 1:0.

„Višak“ kojeg tradicionalno igraju Bijeljinci, ovaj put sa dodatkom Faruka Brkanića i Nermina Kahvedžića poprilično je usporio utakmicu, a E-Sport je mogao uduplati prednost u petoj minuti nastavka. Dobili su penal, ali udarac Nermina Kahvedžića sa šest metara odlično čita Goran Macan i čuva svoju ekipu. Kazna je brzo stigla za taj promašaj. Igrala se 28. minuta kada Miloš Todorović sa dva prelijepa poteza izbacuje dva čuvara, a onda jakim udarcem šalje loptu iza leđa Ružičića za 1:1. Znala je publika, koja je u velikom broju stigla na tribine, nagraditi svaki dobar potez gromoglasnim aplauzom, pa je tako bilo i poslije gola mladog Todorića, novog futsalera azerbejdžanskog Araza.  Ipak, radost im nije dugo trajala jer u 31. minuti Nermin Kahvedžić pogađa za 2:1, a onda u 36. minuti i Stefan Rakić prsima šalje loptu u gol za 3:1. Ima Tango za čim da žali jer su promašili nekoliko jako kvalitetnih prilika na otvorenom rezultatu, ali u 38. minuti uspjevaju da se vrate u utakmicu golom sa distance Koste Kuzmića. Ipak, i to im je bilo kratkog daha jer Faruk Brkanić golom za 4:2 završava posao i ovjerava plasman E-Sporta u polufinale.

Zamm MC

Ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u duelu Kafe Vijasla – Zamm MC koji na kraju završava pobjedom sarajevske ekipe 3:1.

Kafe Vijasla sjajnim „špicem“ u kontra rašlje Stefana Arbinje dolazi do vođstva 1:0. Zamm MC je više napadao, Zoran Pavlović je otvorio susret sa nekoliko kvalitetnih odbrana, ali onda izjednačenje. Vladana Mandića pogađa lopta koja nije ni išla prema golu, vara Pavlovića i koprca se u mreži za 1:1. I drugo poluvrijeme donosi jako kvalitetan futsal, a u 25. minuti Nedžad Hodžić nastavlja svoj odličan turnir i pogađa za 2:1, da bi samo dvije minute kasnije Anes DŽafo postiže svoj sedmi gol i izbija na vrh liste strijelaca turnira za 3:1. Uprkos napadima Kafe Vijasle i sa „viškom“ ostalo je 3:1, pobjeda kojom Zamm MC obezbjeđuje polufinale sa E-Sportom.

Večeras je počeo i mini turnir veterana na kojem učestvuju FK Slavija, FK FAmos, OFK Kasindo i Treće poluvrijeme. U prvom polufinalu Slavija je sa 4:0 savladala Kasindola, a golove su postigli Vučina Šćepanović dva puta, te Bojan Regoje i Miroslav Damjanović. Slavija će u finalu igrati protiv Trećeg poluvremena koje je sa 5:1 bilo bolje od Famosa iz Vojkovića. Dva gola je dao Dželaludin Muharemović, a po jednom su se u strijelce upisali Senijad Ibričić, Amer Hadžić i Ermin Salčin. Za Famos jedini gol je postigao Bojan Mitrović. U finalnom duelu sutra će igrati Slavija i Treće poluvrijeme, a prije toga će utakmicu za treće mjesto odigrati Kasindo i Famos.