XS
SM
MD
LG

Poslije fenomenalnih četvrtfinalnih mečeva poznati polufinalisti Božićnog turnira u Istočnom Novom Sarajevu

Opština Trnovo opet pokazala mentalitet pobjednika

Tamo gdje su stala sinoćnja uzbuđenja nastavljeno je u trećoj četvrtfinalnoj utakmici. Opština Trnovo je nakon boljeg izvođenja penala izbacila Kafe Pinki Pale. U regularnom dijelu utakmice, koja je bila puna šansi, završeno je „samo“ 1:1. Sve je krenulo od odlične prilike za Dragana Bjelicu koji ne pogađa, uzvraća Kafe Pinki Pale sa nekoliko dobrih pokušaja, stativom Erića, ali se rezultat ne mijenja sve do 12. minute. Tada Borislav Cicović pronalazi Danijela Trbu koji pogađa za 1:0. I jedna i druga ekipa su imali svoje šanse u nastavku utakmice, ali jako dobro su branili i Nemanja Jokić i Miloš Baričanin. Sve do 34. minute bilo je 1:0 na semaforu, a onda izjednačenje. Još jednu kapitensku izvedbu imao je Slobodan Elez, komandovao je svojim saigračima, a onda se nagradio još jednim pogotkom na turniru u 34. minuti. Sa desetak metara, preciznim šutem po zemlji, uz samu stativu, pogađa za 1:1. Na dvadesetak sekundi do kraja odličnu šansu ima Nemanja Lukić da odvede Kafe Pinki Pale u polufinale, nije uspio pogoditi, a onda penali. Nemanja Jokić glavom brani prvi penal Nemanji Kneževiću i to je ono što je napravilo razliku u ovom meču. Pogađaju do kraja Debelnogić i Košarac, a na drugoj strani su sva tri penala precizno izveli Elez, Perović i Jusić za prolaz u polufinale.

Izuzetan meč odigrali su u posljednjem četvrtfinalu Liten i Restoran Perla, kojeg dobija Perla 2:0 u jednom od najboljih, ako ne i najboljem meču do sada na turniru.  Liten je hrabro izašao na megdan Restoranu Perla  i odmah od prve sekunde utakmice krenuli sa „viškom“ i na muke stavili domaću ekipu sa igračima iz Srbije. Iz jedne takve situacije sa „viškom“ Liten i prima gol, Nikola Rnić preko čitavog terena pogađa za 1:0. Nije taj primljeni gol iz greške pokolebao Liten, koji se u jednom zaista sjajnom svjetlu predstavio publici u Istočnom Sarajevu, te su nastavili sa igrom koja ih je dovodila u prilike za šut, ali istovremeno i onemogućila Restoran Perlu da ona bude ta koja će diktirati ritam utakmice i mljeti rivala kao što je to bilo u dosadašnjem dijelu turnira. Dolazili su futsaleri Litena u šanse, ali je izvrstan na golu bio Miljan Radmanović, stativu je pogodio Anes Demirović i dugo je potrajalo 1:0 na semaforu, sve do posljednje minute na meču. Ređale su se prilike pred golom Restorana Perla, Zeba je pogodio još jednom stativu, Radmanović i dalje branio sve, a onda stiže drugi gol. Dug je to bio napad Restorana Perla, išla je lopta iz prve preko čitavog terena, Tabaković klizećim u namjeri da interveniše pogađa Pavlovića od kojeg se lopta odbija pravo pred prazan gol i ostalo je Aleksandru Pavloviću da pogodi nebranjenu mrežu za 2:0.

Finale veterana bila je istinska poslastica za ljubitelje 'stare škole'. Slavija i Treće poluvrijeme odigrali su odličan meč, a na kraju Slavija slavi pobjedu 2:1. Prvi do gola stižu gosti iz Sarajeva kada Amer Hadžić jednu jako lijepu akciju završava pogotkom za 1:0. Bio je to i rezultat prvog poluvremena, a onda na scenu stupa Bojan Regoje. Nekadašnji kapiten Slavije je prvo pogodio iz slobodnog udarca za 1:1, a onda je nakon toga postigao i drugi gol za 2:1. Moglo je Treće poluvrijeme do izjednačenja na tri minute do kraja, ali poslije šestog prekršaja Slavije Senijad Ibričić iz kaznenog udarca šutira preko gola.  Na pet sekundi do kraja utakmice Adi Arnautović ima jako dobru priliku, ali Miljan Kreštalica jednom od mnogobrojnih odličnih intervencija na ovom meču čuva svoju ekipu i donosi pobjedu veteranima Slavije.

U utakmici veterana za treće mjesto FK Famos je savladao OFK Kasindo 2:1. Strijelci za Motoriste iz Vojkovića bili su Đorđe Lubura i Darko Avram, dok je jedini gol za Kasindo dao Maksim Kovač.

Polufinalne utakmice na rasporedu su u petak, a sastaju se E-Sport - Zamm MC (20.00) i Opština Trnovo - Restoran Perla (21.00). Prije toga na teren će i djeca 2011. godište koji u 18.00 počinju svoj mini turnir.

KAFE PINKI PALE – OPŠTINA TRNOVO 1:1 (1:0) pen: 3:4
SRC „Slavija“
Gledalaca. 800
Sudije: Marko Domazet i Miroslav Bjelica
Strijelci: 1:0 Trbo 12, 1:1 Elez 34
Strijelci sa 6m: Debelnogić, Košarac (Kafe Pinki Pale)/ Elez, Perović, Jusić (Opština Trnovo)
Žuti kartoni: Debelnogić, Knežević (Kafe Pinki Pale), Perović (Opština Trnovo)

KAFE PINKI PALE: Baričanin, Čvoro, Debelnogić, Lukić, Košarac, Trbo, Cicović, Knežević, Erić

OPŠTINA TRNOVO: Jokić, Radojević, Đorda, Perović, Bjelica, Jusić, Elez, Godinjak, Selimović

 

LITEN – RESTORAN PERLA 0:2 (0:1)
SRC „Slavija
Gledalaca: 700
Sudije: Slavoljub Gogić i Marko Domazet
Strijelci: 0:1 Rnić 2, 0:2 Pavlović 40
Žuti kartoni:  Pljevljak, Klačar (Liten), Pavlović (Restoran Perla)

LITEN: Tabaković, Demirović, Pljevljak, Habibija, Zeba, Karić, Rizvanović, Klačar, Hota, Kršić

RESTORAN PERLA: Radmanović, Perić, Popović, Petrašević, Kocić, Bosnić, Pavlović, Pešić, Krasnić, Rnić

Restoran Perla se namučio ali ide u polufinale

Izdanje Litena zaslužuje veliki aplauz

Treće poluvrijeme moralo čestitati Slaviji

Šesterci kobni po Paljane

Famos uz direktora turnira do trećeg mjesta

Kasindo odigrao dobru utakmicu

Slavija osvojila veteranski turnir