XS
SM
MD
LG

Predsjednik Mile Mandić u Prijedoru preživio “ofanzivu” iz Novog Grada

Mile Mandić FOTO: arhiva sportdc

Mile Mandić iz Kozarske Dubice obavljaće i dalje funkciju predsjednika Područnog Fudbalskog saveza Prijedor, do izbora koji tek trebaju da budu zakazani, nakon istih koji će se sprovesti u gradskim savezima Prijedor i Novi Grad, odnosno Opštinskom savezu Kozarska Dubica (ova tri saveza čine prijedorsko područje).

 


Na redovnoj izvještajnoj Skupštini PFS Prijedor održanoj u srijedu veče u gradu na Sani većina delegata najvišeg tijela nije prihvatila prijedlog predstavnika GFS Novog Grada da se na dnevni red uvrsti tačka – glasanje o povjerenju predsjedniku Mili Mandiću. Tako je propao pokušaj smjene prvog čovjeka preijddorskog područja prije redovnih izbora koji treba da se sprovedu, na svim nivoima, u prvoj polovini ove godine.

Od 23 delegata bilo ih je prisutno 20, a njih 17 nije prihvatilo prijedlog Novog Grada, kasnije je ta Skupštinska većina usvojila izvještaje predsjednika za 2022. i 2023. godinu, te izglasala izmjene i dopune Statuta u vezi sa usklađivanjem sa FSRS i FS BiH.

Pod tačkom razno predstavnici klubova iznosili su svoje viđenje problematike koja ih pritišće, davali su određene prijedloge i sugestije u vezi prevazilaženja istih i doneseni su zaključci da se ubuduće obezbijede bolji uslovi za takmičenje, odnosno da klubovi dobiju olakšice u teškom periodu.
Tačan datum izborne sjednice Skupštine biće naknadno određen nakon izbora u nižim nivoima, a izbori će, po Statutu, biti zakazani 30 dana ranije.