XS
SM
MD
LG

Famosu pehar za najuspješniju ekipu

Stariji pioniri najuspješniji u Laktašima

Džudo klub Famos iz Istočnog Sarajeva ponio je pehar za najbolju ekipu na jučer održanom turniru u Laktašima, jednom od najjačih u okruženju.

Famos se takmičio samo prvog dana kada su na tatami izlazili poletarci, mlaši i stariji pioniri, a ovi potonji su osvojili pehar za najuspješniju ekipu u ukupnom plasmanu dječaci i djevojčice.

Zlato su osvojili Miloš Došlo, Nikola Trifunović, Andrej Ždrale, Ana Simanić i Milijan Veletić u duplom startu. Najbolji stariji pionir je Andrej Ždrale.

Do srebra su stigli Lazar Vujičić i Stefan Škiljević, a bronzu je osvojila Lana Milidrag.

- Odličan početak u novoj sezoni daje nam nadu da ćemo još dugo vladati na domaćoj sceni. Džudo klub Famos je i službeno najuspješniji džudo klub u 2023. godini, gdje smo u zbrajanju poena na osnovu osvojenih medalja na zvaničnim prvenstvima Republike Srpske osvojili duplo više bodova u odnosu na Džudo klub Sokolovi iz Zvornika, kaže trener Famosa Željko Šiljegović.

Na takmičenju u Laktašima nastupilo je oko 400 takmičara iz šest zemalja i pedesetak klubova.

Narednog vikenda džudiste Famosa očekuje Evropski kup za kadete u italijanskoj Foloniki, gdje će nastupiti Lana Erić, Saša Šehovac i Nikola Lubura.