XS
SM
MD
LG

Roma i Liverpul završili posao

UEFA / Fejsbuk

U terminu od 18.45, večeras su odigrane tri utakmice osmine finala Lige Evrope.

Fudbaleri Rome ubjedljivo su savladali ekipu Brajtona u Rimu rezultatom 4:0 i tako se jednom nogom praktično već našli u četvrtfinalu drugog po jačini evropskog takmičenja.

"Vučica" je povela već u 12. minutu kada je Paulo Dibala iskoristio dodavanje Paredesa i matirao Stila, da bi u 43. Romelu Lukaku iskoristio veliku grešku Danka i udvostručio prednost svoje ekipe.

Brajton nije imao rješenja za ofanzivu Rome koja je stigla do novog gola u 64. minutu kada je Đanluka Manćini iskoristio centaršut El Šaravija i pogodio za veliku radost domaćih navijača.

Konačan rezultat postavio je Brajan Kristante četiri minuta nakon toga i to poslije nove asistencije El Šaravija.

Četvrtfinale LE gotovo sigurno čeka i Liverpul koji je večeras bio veoma ubjedljiv u Pragu gdje je porazio Spartu rezultatom 5:1.

Liverpul je poveo već u šestom minutu poslije gola Aleksisa Mekalistera sa penala.

Uslijedila je kanonada Darvina Nunjeza, Urugvajac je prvo u 25. minutu postigao fantastičan pogodak sa distance, da bi u posljednjim trenucima prvog poluvremena povisio prednost svog tima.

Sparta je postigla gol zahvaljujući autogolu Bredlija praktično već u prvom napadu u drugom poluvremenu, ali je Luis Dijaz u 53. minutu donio Liverpulu ponovo tri gola prednosti.

Salah je pogodio u 84. minutu, međutim gol nije priznat, ali sudija nije mogao ništa kod gola Dominika Soboslaija u četvrtom minutu nadoknade vremena.

Iznenađenje večeri vidjeli smo u Azerbejdžanu gdje je Karabag remizirao sa Bajerom iz Leverkuzena 2:2.