XS
SM
MD
LG

Čovrk uvjeren u kvalitet Željeznice: Želimo pobjedu i plasman u finale

U mislima samo pobjeda Foto/ KMF Željeznica

Futsaleri Željeznice će u nedjelju igrati odlučujuću utakmicu protiv Nevesinja za plasman u finale Prve lige Republike Srpske u futsalu. 

Pred igračima Aziza Turudije je majstorica protiv Nevesinja na domaćem terenu, a u ekipi iz Trnova imaju samo jedno u mislima, plasman u finale.

- Prije svega, želio bih pozdraviti sve čitaoce ove stranice i reći da mi je velika čast govoriti za SportDC. Tako je, domačini smo treće utakmice polufinala gdje očekujemo ekipu Nevesinja, koji nisu slučajno tu gdje jesu. Naša očekivanja su jasna, želimo pobjedu i da se plasiramo u finale doigravanja za ulazak u Premijer ligu. Mogu slobodno reći da je Nevesinje tvrd orah i neće biti ni malo lagano, ali svjesni smo dokle smo stigli i ne želimo da sav trud i zalaganje budu uzaludni, govori za naš portal Harun Čovrk, mladi futsaler Željeznice.

Prve dvije utakmice polufinala završene su udarcima sa šest metara, a Čovrk vjeruje da sada sve mogu završiti u regularnih 40 minuta utakmice.

- Nažalost, put Nevesinja smo krenuli oslabljeni i bez Ibrahima Hršumovića i Nermina Jusića, gdje se mogao vidjeti njihov nedostatak. Siguran sam da možemo završiti ranije utakmicu, imali smo dovoljno vremena da se spremimo i da ispravimo neke greške. Ujedno, pozivam i sve ljubitelje futsala da dođu u nedjelju u 17 sati da nas podrže i da zajedno ispišemo istoriju Željeznice.

Ovo će biti već peta utakmica ove sezone ovih rivala, pa je između njih jako malo tajni.

- Upravo tako. Nevesinje je jako neugodna ekipa, pogotovo sa Pudarovom igrom 1 na 1, gdje imaju izvrsnog pivota Kovačevića, sjajnog Romovića na golu, ali ne isključujem i ostale igrače. Naravno da utakmica neće biti nimalo lagana, ali analizirali smo neke greške od prošle utakmice i nadam se da ćemo pred našom publikom to i ostvariti i plasirati se u finale.

Harun Čovrk je do sada nastupao u Premijer ligi BiH, prvo za Sarajevo, a onda i Željezničar, no zimus je odlučio da se priključi Željeznici.

- Sigurano da se dosta razlikuje igranje u ova dva ranga. Već nekoliko godina sam pratio Željeznicu i nažalost nisu uspjeli da se plasiraju u viši rang. U dogovoru sa upravom kluba i kapitenom Elezom smo lako postigli dogovor zimus i ja sam počastvovan što mogu doprinjeti bilo kakoovom klubu. Momci i ljudi u klubu su me dobro prihvatili, znamo se i od ranije, sa nekima sam igrao po klubovima, sa nekima turnire, tako da se znamo i od ranije i nije bio problem da se uklopim u novu sredinu.

Utakmica Željeznica - Nevesinje igra se u nedjelju od 17 sati u Istočnom Sarajevu.