XS
SM
MD
LG

Jagodić: Vidi se kod nas da nismo u dobrom momentu

Foto/ Rade Šešlak

Sloga i Zrinjski će odigrati već treću utakmicu u 17 dana, a petu ukupno u sezoni. Tim povodom na press konferenciji su govorili Vlado Jagodić, trener Sloge i napadač Momčilo Mrkaić

Trener Sloge Vlado Jagodić još jednom je bio prilično rječit na konferenciji za novinare. On je izrazio svoje žaljenje što su ispali od Zrinjskog u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine, ali da je vrijeme da se okrenu predstojećim izazovima.

- Mi smo u jednoj situaciji u kojoj nismo željeli da budemo. Uporno ponavljam da je sve ovo što smo mi do sada uradili veoma dobro, ali činjenica je da smo bili na jedno poluvrijeme do plasmana u finale Kupa BiH i da smo ostali bez tog takmičenja u pretposljednjoj stepenici nam govori da sad moramo da se skoncentrišemo na ovo što slijedi. Imamo sutra domaću utakmicu sa Zrinjskim, a već u utorak gostovanje Veležu i time otprilike završavamo ovaj ubitačni raspored koji smo jedva izdržali. Pogotovo što nam se u odsudnim momentima, u bitnim utakmicama, dogodilo da i protiv Borca i Zrinjskog nastupimo bez nekolicine igrač koji su nam veoma bitni. Pokazalo se da nismo uspjeli da nađemo adekvatnu formulu da bismo se izvukli iz situacije, mi pet utakmica nismo dali gol. Uvijek kažem da ne treba spominjati one momke koji ne mogu igrati, ali je bitno, vidi se kod nas da ipak nismo u dobrom momentu i to nije iznenađenje, rekao je Vlado Jagodić, pa dodao: 

- I da igramo protiv nekog slabijeg protivnika, bilo bi prilično teško pripremati utakmicu a pogotovo protiv Zrinjskog, nakon što smo prije dva dana odigrali revanš polufinala. Izgubili smo, to smo ostavili iza sebe, čestitali Zrinjskom, očigledno je bilo da nismo uspjeli da ono što smo zamislili sprovedemo u djelo. Nedostajalo nam je 4-5 minuta, nikad neću saznati kako bi to bilo da smo otišli na poluvrijeme sa neriješenim rezultatom. Međutim, šta je bilo bilo je, ne možemo to vratiti, sad imamo novu utakmicu. Dobro je kolega rekao, izljubićemo se poslije ove utakmice i odmoriti jedni od drugih. Jedino ako bi se potrefilo da sljedeće prvenstvo budemo u prvom kolu, onda bi to bila senzacija, ali to je nešto o čemu u ovom trenutku ne treba razmišljati.

O igračkom kadru Jagodić kaže:

- Vraća nam se u konkurenciju Ajdin Redžić, što je dobro. Vraća nam se Zoran Karać, međutim tek je odradio dva-tri treninga sa ekipom i nije spreman za ovaj žestoki ritam. Nemamo još uvijek u konkurenciji Mladena Veselinovića, dok je situaciju oko Dejana Vidića suvišno spominjati. Ovaj put nemamo ni Srđana Grabeža koji je protiv Borca dobio treći žuti karton. Od mojih igrača tražimo da budu maksimalno profesionalni, da pokušamo da ponovimo igre koje smo imali protiv Zrinjskog u Modriči i da protiv ovakve ekipe dugo trajemo kad je riječ o taktičkoj odgovornosti. Zabrinjava me, nije alarm, ali se nadam da ćemo konačno biti malo efikasniji nego što smo bili u nekim prošlim utakmicama. Mnogo bi nam to značilo jer nema mnogo vremena ni za naspavati se, treba putovati u Mostar, igrati protiv Veleža.

Na konferenciji za medije govorio je i napadač Momčilo Mrkaić.

- Nalazimo se u zahtjevnom periodu za našu ekipu. Niko od nas nije zadovoljan kako se odvijala situacija u prošloj utakmici sa Zrinjskim, ali nema mnogo vremena za razmišljanje. Brzo idu utakmice u ovom periodu, očekujem da ćemo promijeniti tok događaja već u sljedećem meču. Koliko kod protivnik bio težak, mi vjerujemo i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat, odnosno pobjedu ili neriješen ishod. Daćemo sve od sebe, na nama je da radimo.

Utakmica Sloga - Zrinjski igra se u subotu od 16 sati u Modriči.


Zvijezda 09 : Igman
Željezničar : Tuzla City
Borac : GOŠK
Zrinjski : Široki Brijeg
Velež : Posušje
Sloga : Sarajevo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 29 21 6 2 69
2 Zrinjski 29 20 4 5 64
3 Velež 29 13 10 6 49
4 Sarajevo (-3) 29 14 6 9 45
5 Posušje 29 11 8 10 41
6 Sloga 29 13 2 14 41
7 Široki Brijeg 29 10 5 14 35
8 Željezničar 29 10 3 16 33
9 GOŠK 29 8 8 13 32
10 Igman 29 9 4 16 31
11 Tuzla City 29 7 6 16 27
12 Zvijezda 09 29 6 2 21 20