XS
SM
MD
LG

Pljevaljčić, Ždrale i Topalović debituju na seniorskom Evropskom prvenstvu

Pljevaljčić zaslužio i ranije da se nađe na EP

Džudo klub "Randori" će zvanično imati tri uzdanice na Evropskom prvenstvu u Zagrebu. Nemanja Majdov je član Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, dok pod zastavom Bosne i Hercegovine nastupaju Nikola Pljevaljčić (-100kg), Lazar Ždrale (-90kg) i Darko Topalović (-73kg).

Nikola Pljevaljčić samo sticajem životnih okolnosti po prvi put nastupa na Evropskom prvenstvu za seniore. Vlasnik najboljeg džudo rezultata Bosne i Hercegovine u prošloj godini, osvajač svjetskog kupa, po prvi put će u Zagrebu osjetiti slast seniorskog Evropskog prvenstva. U prvom kolu ga čeka Ukrajinac Danilo Hutsol, a pobjednik tog dvoboja ide na boljeg iz meča Žombor Veg iz Mađarske i Daniel Dičev iz Bugarske. U ovoj liniji su još i jedan od glavnih favorita, nekadašnji evropski i svjetski prvak do 23 godine, Ilia Sulamanidze iz Gruzije, aktuelni seniorski viceprvak, zatim Džordž Udsilauri iz Njemačke, te Belgijanac Toma Nikiforov.

Debitant na seniorskom prvenstvu je Lazar Ždrale, osamnaestogodišnji nasljednik Nemanje Majdova. Rade i istu kategoriju do 90 kilograma, a vatreno krštenje će takvo i da bude. Žrijeb je htio da Ždrale ode u liniju gdje ga odmah na startu čeka odlični Izraelac Li Kohman, a pobjednika tog duela čeka fantastični Kristijan Tot. Ovo je i najpaklenija linija u žrijebu jer su tu još i elitni borci Noel Van T'End, pa Mikhail Igolnikov, Eduard Tripel, zatim Dorin Gotonoaga, Daniel Nieto Trinindad i Ukrajinac Nikita Judanov.

Darko Topalović nastupa u kategoriji do 73 kilograma i kreće od Džošue Grina iz Republike Irske. Pobjednika tog meča čeka Rašid Mamudalijev iz Azerbejdžana, nekadašnji U23 prvak Evrope. U ovoj liniji su još i Gruzin Đorđi Čikelidze, Bugarin Denislav Ivanov, Ruslan Havalačou, koji nastupa kao nezavisni sportista, Španac Horhe Kano Garsija, Portugalac Otari Kvantidze, Orlando Kazorla iz Francuske, Albanac Indrit Čulhaj, Kestutis Vitkauskas iz Litvanije i Azerbejdžanac Hidajet Hejdarov. 

Darko Topalović sutra izlazi na tatami, dok će Ždrale i Pljevaljčić nastupiti kada i Nemanja Majdov, trećeg dana.