XS
SM
MD
LG

Pao ide na fajnal for

Košarkaši Panatinaikosa posle 12 godina plasirali su se na završni turnir Evrolige, pošto su u Atini nadigrali Makabi 81:72.

Panatinaikos i Makabi su pred više od 20.000 navijača u dvorani "OAKA" odigrali jednu od zanimljivijih i čvršćih utakmica ove sezone. Grčki zeleni obezbedili su plasman na fajnal-for prvi put od 2012. godine.

Detalj sa meča

 

Grčki i izraelski predstavnik bili su izjednačeni tokom prve tri četvrtine. Navijači domaćeg tima preživeli su 12 promena vođstva, a onda zeleni rivalu u poslednja četiri minuta na startu odlučujućeg perioda nisu dozvolili poene.

Panatinaikos je na startu meča bio nervozan, nervozniji od Makabija, koji je na krilima Niba i Dibartolomea imao sedam poena prednosti. I u drugoj deonici se činilo da Makabi ima utakmicu u svojim rukama iako su viđene smene u vođstvu.

Treći peroid doneo je dosta više neizvesnosti s obzirom da su sudije dozvolile dosta kontakta i grubu igru koja je rezultirala jako lošim procentima šuta za obe ekipe.

Na ofanzivnu krizu koja je drmala "ponos Izraela" nadovezao se Kendrik Nan koji je u presudnim trenucima pronalazio rešenja koja su publiku u "OAKI" držala na nogama.

Kendrik Nan je za domaćina postigao 26 poena, Slukas je dodao 15, Ernangomez je doprineo sa 11, a Papapetru sa 10. 

Za izraelski tim se istakao Lorenzo Braun sa 19 poena, dok je Nibo postigao 14.