XS
SM
MD
LG

Podnesen zahtjev za održavanje vanredne sjednice Džudo saveza Republike Srpske

Prestavnici 23 džudo klubova koji čine većinu i pojedini članovi Džudo saveza Republike Srpske podnijeli su zahtjev za zakazivanje vanredne sjednice Skupštine saveza na kojoj bi bilo diskutovano o aktuelnim problemima.

Sjednica bi trebalo da bude održana u Banjaluci 18. maja od 12 časova.

Pokretači inicijative su istakli kako je sve urađeno u skladu sa važećim aktima i propisima dok su prikupili potpise većine članova skupštine kako bi održali sjednicu.

- Već smo napoimenuli da je razlog zakazivanja skupštine da je kroz naš Savez prešlo preko 750.000 maraka u posljednje dvije godine i još mnogo para, keša, koje nisu prikazane u blagajni Džudo saveza. To su pare od evropskih kupova 2022. iz Banjaluke i 2023. godine u Palama kao i naš džudo kamp u Trebinju koji je bio najskuplji kamp od svih sportista. Ministarstvo porodice i sporta odredilo je cijenu od 210 maraka, a džudsiti su plaćali 280 maraka. Pored toga imamo i sva ta keš sredstva za polaganje majstorskih pojaseva koji nisu prikazani bar u u onom trenutku kada smo mi vršili kontrolu rada DžS RS - rekao je trener DžK Soko M iz Prnjavora Živko Milijaš.

Član inicijativnog odbora tijela Džudo saveza Republike Srpske za održavanje vanredne sjednice skupštine Saveza i sportski direktor DžK "Stevan Marković" iz Šipova Mile Matijević vjeruje da će sve proći u skladu sa propisima.

- Želimo da Džudo savez Republike Srpske u novom preuređenom, pravnom prije svega, sazivu postane legitiman i legalan. Da skupština kao najviši organ upravljanja DžS ima svoju legitimaciju. Da se delegati ne dovode iz kafane i sa ulice kako ko naiđe nego da budu mandatni delegati kako je to predviđeno statutom. Mi ćemo na vanrednoj skupštini koju iniciramo i za koju smo sigurni da će biti održana u skladu sa statutom prije svega izvršiti analizu izvještaja o radu. Veliki novac je prošao kroz račune Džudo saveza, a klubovi ne znaju ništa ili vrlo malo od toga. Želimo da svaka marka koji ulazi u džudo sport da bude potrošen na namjenski način i da klubovi znaju, a ne da o tome odlučuju mali krugovi ljudi - naveo je Matijević.

GLAS SRPSKE