XS
SM
MD
LG

JUNIORI SRBIJE NOVI PRVACI EVROPE!!!

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobjedom nad Španijom, u Slovačkoj, od 74:62 postala je prvak Evrope.

 

Foto: fiba.com

 

Ove dvije selekcije sastale su se u prvom duelu na šampionatu i tada su slavili Španci sa 76:70. Bolje su oni otvorili meč, stvorili su početnih +5 i to povećavali do 18:11 koliko je bilo nakon deset minuta. U jednom trenutku su vodili sa 26:16, bili odlični u odbrani, dok Srbiju nije išao šut, posebno za tri poena. Ipak tada Matić, Momirov i Mišković pokreću svoj tim i na poluvremenu je rezultat 29:28 za Španiju.

Srpski košarkaši odlično su otvorili drugo poluvrijeme serijom 5:0 i kasnije su stigli do +6. Španci su prišli na 37:35, ali Pecarski pravi mini-seriju, a trojkom Tadića rezultat je pred zadnjih deset minuta glasio 49:40. Ubrzo je ta razlika postala i dvocifrena, a sredinom četvrtine rezultat je bio 57:43. Uspijeli su Španci da priđu na -8, ali Uskoković trojkom riješava sve dileme oko pobjednika.

Najefikasniji na meču sa po 23 poena bili su Mišković i Martinez, a kod pobjednika dvocifreni su još bili Pecarski sa 14 poena i Momirov i Uskoković sa po 12.

Novi šampioni Evrope su: Mišković, Koprivica, Momirov, Uskoković, Vulikić, Petrušev, Marjanović, Tadić, Petrović, Pecarski, Šarenac i Matić sa selektorom Vladom Jovanovićem.