XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda trijumfalno kroz Milan

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su šestu pobjedu u Evroligi ove sezone. Crveno-beli su večeras savladali Milano u gostima, rezultatom 91-88.

Crveno-beli su sjajno otvorili susret. Odlična igra u odbrani i sjajan šut, donijeli su Zvezdi veoma rano dvocifrenu prednost. Nakon prvih deset minuta, Zvezda je imala 14 poena prednosti. Zvezda je u sjajnom ritmu nastavila i u drugom periodu. Imali su i +17 ali onda se desio ogroman pad u igri. Šut je stao Zvezdu i Milano je prišao na samo -3. Ipak, Zveza je dobro finiširala prvo poluvrijeme i na odmor odlazi sa pet poena prednosti.

U trećem periodu Zvezda je igrala dobro u većem dijelu ovog perioda i održavala je prednost. Međutim, u završnici ovog perioda raspucao se Micov i Milano je prišao na samo poen zaostatka, pred poslednjih deset minuta. U poslednjem periodu, Zvezda je odigrala zaista hrabro. Bilo je teških momenata ali Zvezda nije ispuštala prednost. Zvezda je šutom za tri poena predno, došla do osam poena prednosti. Ipak, domaći se nisu predali i trojkom Micova na 52 sekunde do kraja dolaze do neriješenog rezultata. Onda na scenu stupa Feldin koji pogađa dva bacanja i donosi prednost Zvezdi od dva poena. Milano je imao napad ali je Dangubić ukrao loptu Paskolu da bi Bjelica pogodio bacanja i donio +4 svojoj ekipi. Međutim, Milano se ni tada nije predavao. Micov je pogodio trojku i ponovo je Zvezda imala samo poen prednosti. U narednom napadu, Feldin pogađa bacanja za vodstvo Zvezde od 89-86. Kalnietis je pogodio bacanja sa jedne a Ročesti sa druge strane za rezultat 91-88. Kalnietis je sa centra šutirao trojku za produžetak ali je promašio i Zvezda je došla do velike pobjede.

Zvezdu je do pobjede predvodio Feldin sa 19 poena a odličan je bio i Bjelica sa 18 poena i sedam skokova. Micov je sa 16 poena predvodio domaće.

Foto: Evroliga