XS
SM
MD
LG

Kada navijači lične interese stave ispred interesa kluba

Košarkaši Crvene zvezde u petak su savladali Olimpijakos u 20. kolu Evrolige. To je bila prva istorijska pobjeda za Zvezdu protiv Olimpijakosa. Međutim, najvatrenije pristalice Zvezde su se potrudile da pobjeda padne u drugi plan.

Zvezda je prije desetak dana angažovala Alena Omića, iskusnog slovenačkog reprezentativca. Ovaj 216cm visok centar biće itekako veliko pojačanje za tim Dušana Alimpijevića u nastavku sezone. Ali Delije su se potrudile da Omića dočeka neugodna dobrodošlica. Kada je u završnici prvog perioda protiv Olimpijakosa ušao u igru, Delije su počele da skandiraju ''Šiptar, Hrvat, Balija nisu naša bratija'' a uz to su i zviždali Omiću. Međutim, normalni dio publike stao je uz Omića i skandirali su njegovo ime. Omić im se odužio već do kraja susreta jer je na debiju imao šest poena i šest skokova a igrao je i sjajno u odbrani.

Sva ova dešavanja sa Omićem, poslužili su navijačkoj grupi ''Delije Sever'' da bojkotuju utakmice košarkaškog kluba Crvene zvezde.

Ali nije tu problem ko je i šta je Alen Omić, nego su problem upravo ti članovi navijačke grupe ''Delije Sever''. Oni su ti koji su svoje interese redovno stavljali ispred interesa kluba. Oni su ti koji bojkotuju utakmice Zvezde u ABA ligi a da ni sami više ne znaju i ne sječaju se zašto su počeli sa bojkotom. To su oni navijači koji pjevaju navijačke pjesme Olimpijakosa i navijaju za Grke kada oni sa Zvezdom u Beogradu igraju, prosipajući priču o bratstvu dva kluba.

Bratstvo dva kluba ne postoji ali postoji bratstvo najvatrenijih navijačkih grupa ''Delije Sever'' i ''Gejt 7''. Međutim, jadno je bratstvo koje uspostavljaju kriminalci, dileri i sitni reketaši koji su više-manje članovi ove dvije navijačke grupe. Njima nije mjesto na sportskim terenima jer su često pravili probleme, međutim, nema adekvatnih propisa ni u Srbiji ni u Grčkoj pa takvi huligani ostaju nekažnjeni.

Ali naravno ova sva dešavanja se pokušavaju iskoristiti i u druge svrhe. Zbog pojedinih ''šupljih'' glava, stvorila se loša slika i o navijačima Zvezde ali i o ljudima u Srbiji i Beogradu. Svaki normalan navijač Zvezde pa i svaki normalan čovjek, ljude ne cijeni po vjeri i naciji nego ljude cijeni po tome da li su ljudi ili nisu. Ne trebaju huligani, koji stavljaju svoje interese ispred interesa kluba, biti mjerilo i ne trebaju se na osnovu njih donositi zaključci. Ti nazovi navijači su obične interesdžije koje gledaju sebe a ne svoj klub i zato sada i bojkotuju klub jer nemaju više svog ličnog interesa da budu uz klub a Omić im je u cijeloj priči došao kao idealan izgovor i zato su ga i vrijeđali.

Foto: Evroliga