XS
SM
MD
LG
04.03.2018 Administrator DC

Karatisti Igmana ostvarili dobre rezultate u Bileći i Travniku

Karatisti Igmana iz Istočne Ilidže nastupali su juče na dva takmičenja. Najmlađi karatisti ovog kluba, predvođeni trenerom Miletom Vukovićem učestvovali su na Regionalnom prvenstvu Republike Srpske, koje se održalo u Bileći i u konkurenciji od 11 klubova osvojili su šest medalja.

Zlatom su se okitili Andrej Vuković i Vladan Gavrilović, srebro je osvojio Andrej Lubura, a bronzana medalja pripala je Lazaru Skoki. Mlađi pioniri (Andrej Vuković i Vladan Gavrilović) ekipno su bili prvi, dok su Lazar Skoko i Andrej Lubura ekipno, u kategoriji nada, zauzeli treće mjesto.

- U Bileći  su  četiri naša takmičara osvojila šest medalja. Ako se uzme u obzir broj takmičara naspram osvojenih medalja, onda smo mi bili najuspješniji klub – rekao je Mileta Vuković, trener Igmana.

Starija ekipa karatista Igmana nastupala je na Međunarodnom turniru ''Travnik Open 2018'', koji je okupio 600 takmičara (56 ekipa) iz BiH, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

- U Travniku smo učestvovali na jednom velikom i jakom takmičenju, a naših 11 karatista osvojilo je osam medalja i to jednu zlatnu, dvije srebrne i pet bronzanih. Nakon ovog turnira možemo reći da smo se uklopili u WKF sistem, jer ravnopravno učestvujemo u raspodjeli medalja. Podsjetiću, na prvom takmičenju u ovom sistemu, prije godinu dana, isti broj takmičara osvojio je tri medalje – kaže Vuković.

Zlatnu medalju u Travniku osvojila je Eleonora Kujača, srebrne Sergej Vuković i juniorke ekipno (Ana Kovač, Eleonora Kujača i Anastasija Vuletić), dok su bronzani bili Aleksandar Šiljegović, Ana Kovač, Momčilo Skoko, Vanja Paunić,Anastasija Vuletić i kadeti ekipno (Sergej Vuković, Momčilo Skoko, Danijel Nišić i Nikola Cinco.

Treba dodati da su Igmanovi karatisti na oba tekmičenja osvojili medalje u borbama.

 

Karatisti Igrmana, Istočna Ilidža