XS
SM
MD
LG

6 : 0
Poluvreme
3 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Gol
U krupi 4-0 ,Aganspahić pogađa mrežu tima iz Prnjavora
62'
Gol
Blažević pogađa za domačina,za sada već ubjedljivo vođstvo
39'
Gol
Dva minuta kasnije već je 2-0 ,Marjanović
34'
Gol
U Krupi domaći vode golom Modića od 32 minute
Gol
Ponovo Aganspahić pogađa, protiv nemoćnih gostiju
Tuce golova u mreži Ljubića,Marjanović strijelac
Utakmica završena
Kraj i u Krupi,domaćini su se rutinski plasirali u finale kupa Srpske
Izveštaj utakmice

Krupa traži Kup

17.05.2019 Administrator DC

Opet finalisti: Krupa

Rutinski, ubedljivom pobedom (6:0) u revanšu polufinala protiv Ljubića fudbaleri Krupe overili su pobedu iz Prnjavora (1:0) i izborili drugo uzastopno, a svoje ukupno treće finale Kupa Republike Srpske. Trofej masovnijeg takmičenja je u prethodna dva slučaja izmicao plavima iz kanjona Vrbasa u duelima sa Rudar Prijedorom i Radnikom iz Bijeljine.

 

-Svi verujemo da će treća da bude sreća i da ćemo konačno vredan eksponat, koji nam nedostaje u kolekciji, konačno doneti u nače klupske vitrine. Opet smo došli do kraja kao 2015. i prošle godine, a sada očekujemo da zaista dođemo do samog vrha, uzmemo pehar i uslikamo se na najvišem postolju. Pobeda u finalu bi nam mnogo značila u teškoj godini i najboljin lek zbog ispadanja iz Premijer lige BiH – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

U borbi za trofej – stari poznanik, Radnik iz Bijeljine, koji je prošle godine na Gradskom stadionu u Prijedoru posle boljeg izvođenja penala bio bolji od Krupe, pošto je regularnih 90 minuta završeno nerešenim ishodom – 1:1.

-To će da bude za nas dodatni motiv jer je Radnik naš stari dužnik. Ne samo iz finala Kupa, nikad ga do sada nismo pobedili ni u prvenstvenim duelima, a nadamo se da konačno hoćemo ovog maja, pa i juna, jer se igraju dve utakmice u finalu. Biće to teška utakmica, šanse su “fifti-fifti” i odlučivaće nijanse, možda i doza sportske sreće koja se zaslužuje. Spremamo se za finalne okršaje samo sa jednim ciljem, da osvojimo pehar – dodao je optimistički strateg Krupljana.

Uz rezervistu Almira Aganspahića, Lazar Marjanović je u revanšu protiv Ljubića postigao dva gola, zaslužio epitet igrača susreta, a po jednom su se u strelce upisali Mihael Modić i Emanulah Blažević.

-Razlika u kvalitetu je bila očigledna, mi smo još premijerligaši, a Prnjavorčani drugoligaši. Opravdali smo ulogu favorita, rutinski pobedili i ušli u finale. Sada nas čeka prvenstvo i GOŠK kod kuće, pa gostovanje u Doboju kod Kaknja, a onda i utakmice sa Radnikom. GOŠK i Mladost će za nas biti istinski testovi pred nove okršaje s Bijeljincima koji su za nas uvek veliki motiv – rekao je Lazar Marjanović.

Korpuletni Nišlija se potom osvrnuo i na prvenstvo u kojem Krupa treba da otalja još dve utakmice.

-Imali smo tim i kvalitet za opstanak, ali splet nesrećnih okolnosti se zaverio protiv nas i sada smo u takvoj situaciji u kakvoj smo. Nadam se da će Krupa preživeti sve ovo i vratiti se brzo u Premijer ligu BiH. Pred nama su još četiri takmičarske utakmice, plus Kup Grada Banjaluka i bilo bi lepo kada bi ovu sezonu završili sa dva osvojena trofeja u kupovima Republike Srpske i Grada Banjaluka – istakao je na kraju Lazar Marjanović.

U Krupi se svi nadaju, i veruju, da je došao trenutak da pehar Kupa Republike Srpske konačno dođe u kanjon Vrbasa…

Prva utakmica finala na programu je 29. maja, a revanš 5. juna, ukoliko na zajednički predlog klubova Fudbalski savez Republike Srpske ne odluči drugačije, kao prošle godine kada se igrala jedna utakmica u Prijedoru. Domaćin prvog meča finala biće žrebom određen.

 

Zeljković: Čestitke rivalu

Trener Ljubića Nikola Zeljković posle duela u Krupi na Vrbasu je istakao:

-Ovim putem želim da čestitam Krupi plasman u finale Kupa Republike Srpske i da osvoji pehar. Razlika u kvalitetu dva kluba je vidljiva, a mislim da je rezultat revanš utakmice malo previsok. Žao mi je što nismo postigli nijedan pogodak u polufinalnim duelima. Krupa nas je zasluženo pobedila, a mi iz ovih utakmica treba da izvučemo pouke.

                                              

Ostalo BiH Ostalo BiH Kup Republike Srpske Krupa Ljubić
vukmar je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača
Smajic2023 je ocenio igrača