XS
SM
MD
LG

 
1
Željezničar
9
 
2
Čulin Mlin
9
3
Čapljina
5
 
1
Željezničar
9
 
2
Čulin Mlin
9
3
Čapljina
5
Čapljina
Čapljina
Lukavac
Lukavac
Usora
Neimari
Neimari
Lilium
Lilium
Seljak
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice
Željo ili Čulin mlin

Željezničar

U subotu 15. aprila igra u Sarajevu se igra prva finalna utakmica doigravanja za prvaka Prve futsal lige FBiH i ulazak u elitu bh. futsala, FK Futsal Željezničar protiv ekipe MNK Čulin Mlin. 

 

Subota, 15. april u 20:45 sati,  

Sarajevo : FK Futsal Željezničar - MNK Čulin Mlin,  SD „Goran Čengić“,  Prvi sudija : Anel Puce  (Mostar), Drugi sudija : Jasmin Ušanović (Goražde), Treći sudija : Tomislav Kraljević (Ljubuški), Delegat : Igor Mehler (Mostar), Posmatrač suđenja : Slavko Zovkić (Tramošnica ). 

Pred ovu utakmicu trener ekipa MNK Čulin Mlin, Boro Matan je rekao :

 „ U četvrtfinalu smo izbacili Lilium nakon penal seriju, u polufinalu zeničke Neimare na dvije utakmice 11:4. Prije svega očekujem dvije vrlo kvalitetne utakmice, Futsal Željezničar ima veoma kvalitetnu ekipu . Uvijek je prednost domaćeg terena, ali treba dobiti obje utakmice, Naš rival je veoma kvalitetna ekipa, ulaskom u finale su to dokazali „, kazao je trener ekipa MNK Čulin Mlin, Boro Matan. 

Na FB stranici FK Futsal Željezničara su objavili „ Polako se bliži prvi dan istine za nas i sve oko nas. Mnogi su nas podcjenjivali, mnogi govorili da će naš san trajati kratko, a mi već, evo sanjamo dugo, dugo i vjerujemo i to da ćemo dosanjati naše snove. 

Vjerujemo u ove momke, koje smo pažljivo birali. Postojalo je nekoliko preduslova da bi obukli dres Željezničara, a jedan od njih je bio da imaju veliko srce. I imaju ga, a to su pokazali kroz regularni dio sezone, gdje smo u jednom trenutku bili daleko od plej – ofa , a srce su pokazali i u doigravanju. Rezultat toga je plasman u finale, gdje ćemo odigrati dvije utakmice protiv izuzetno kvalitetne ekipe. 

U proteklom periodu smo konstatno pozivali navijače da nas bodre, da nam daju vjetar u leđa. Ovaj put nećemo slati posebnu pozivnicu, već ćemo samo reći da naš i Vaš Futsal Željezničar, u subotu 15. aprila igra finale za ulazak u Premijer futsal ligu BiH u dvorani Goran Čengić na Grbavici. Vjerujemo da je to dovoljno ?! 

Ono srce što smo spomenuli, vidjet ćete još jednom na djelu, jer ovi momci se bore i ginu za plavi dres. Ostao je samo još jedan dvokorak do ispunjenja sna, a prvi korak je u subotu. Nemoj da Vam bude poslije žao što niste svjedoci pisanju istorije ! 

Vidimo se na Grbavici“, stoji između ostalog na FB stranici FK Futsal Željezničara. 

Čulin mlin

 

Futsal Futsal Play-off za prvaka Prve futsal lige Federacije BiH 23/24 Željezničar Čulin Mlin
Međusobne utakmice
Uporedni rezultati

Željezničar
 
Čulin Mlin
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
1 (1) Broj utakmica 1 (0)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
0 (0) Broj nerešenih 0 (0)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
8 (8) Dati poeni 2 (0)
2 (2) Primljeni poeni 8 (0)
+6 (+6) gol razlika na utakmicama -6 (0)
100% (100%) Uspešnost 0% ()
Lehuuu je podelio utakmicu
EnverBajrica je podelio utakmicu
Petar24 je podelio utakmicu
MihovilMikulic je ocenio igrača
Anurahmic je podelio utakmicu
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača