XS
SM
MD
LG

Arsenal London
12.03.2024 21:00
Porto Porto
1 : 0
Poluvreme
1 : 0
produžetak
1 : 0
penali
4 : 2
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Arsenal proŔao na penale

13.03.2024 antenam

U revanÅ” meču osmine finala Lige Å”ampiona između Arsenala i Porta gledali smo produžetke, potom i penale, nakon Å”to je u regularnom dijelu viđen istovjetan rezultat kao i u Portu, 1:0 (1:0). Na kraju, Arsenal ide u četvrtfinale!

Ā 

Prvo poluvrijeme proteklo je u čvrstoj i opreznoj igri obje ekipe, uglavnom između dva Å”esnaesterca, te se činilo kako pogodaka i neće biti.
Ipak, četiri minuta prije odlaska na odmor Arsenal je stigao u vođstvo. Bio je to dug napad, Odegaard se poigravao s odbranom Porta te potom sjajno uposlio Trossarda koji rutinski pogađa.

Arsenal je u drugom poluvremenu bio za nijansu bolji, ali su ponovo izostale velike prilike. Uz veliku opreznost s obje strane, pogodaka viŔe nije bilo pa je meč otiŔao u produžetke.

Regularni dio utakmice tako nije dobio prolaznu ocjenu, a tek onda je uslijedilo mučenje u produžecima u kojima nismo vidjeli apsolutno niÅ”ta pa je susret očekivano otiÅ”ao u izvođenje penala.

Igrači Arsenala su u penalima bili sretniji i spretniji te su na kraju izborili prolaz u narednu fazu Lige Å”ampiona. Za Arsenal su pogodili Odegard, Haverc, Saka i Rajs, a za Porto Pepe i Grujić. Međutim, Raja je odbranio udarce Vendela i Galena, Å”to je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Međunarodni fudbal Međunarodni fudbal UEFA Champions League - Final stages Arsenal Porto
Radnicki21 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača