XS
SM
MD
LG

0 : 3
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Sarajevo - Borac 0:3

14.03.2024 Administrator DC

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je održala sjednicu povodom sinoćnje revanš utakmice polufinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca.Susret je prekinut u drugoj minuti sudijske nadoknade pri rezultatu 2:1 za Banjalučane kada je klupa Bordo tima ušla na teren izrevoltirana  suđenjem Matea Muse.

Kap koja je prelila čašu bio je  prekršaj koji je Musa dosudio Đuričkoviću tokom opasnog napada za Sarajevo, što je izazvalo bijes na Koševu, ulazak klupe domaćeg kluba na teren, kao i prvog čovjeka Ismira Mirvića.

Zbog svega što se dogodilo danas je održana hitna sjednica Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH koja je praktično donijela samo jednu odluku.

Naime, kao što smo i najavili, utakmica je registrovana službenim rezultatom 0:3 u korist Borca, dok su sve ostale odluke vezane za kazne sa kojima će se suočiti Bordo klub prebačene na Disciplinsku komisiju.

Svi akteri prekida morat će dostaviti izjave Disciplinskoj komisiji nakon čega će i započeti proces odlučivanja o sankcijama. 

Očekuje se da će sjednica Disciplinske komisije biti održana u utorak, 18. marta 2024. godine.

Inače, plasmane u polufinale Kupa BiH izborili su Sloga, Borac, Zrinjski i Široki Brijeg. 

Fudbal Fudbal Kup Bosne i Hercegovine Sarajevo Borac
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Xbyxaj je ocenio igrača
Kiksi je podelio utakmicu
Mici22 je ocenio igrača