XS
SM
MD
LG

Evrokup: Zvezda poražena u Malagi

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su prvi poraz u TOP16 fazi Evrokupa. Oni su u drugom kolu poraženi u gostima kod Unikahe, rezultatom 79-74.

Unikaha je sjajno otvorila meč. Napadački su uništavali Zvezdu pod košem dok je Zvezda promašivala zicere. Već nakon prvog perioda domaći su imali +13. U drugom periodu Unikaha je imala i 17 poena prednosti ali se Zvezda koliko toliko vratila serijom trojki Perperoglua. Ipak, domači na odmor odlaze sa +14.

U nastavku smo vidjeli veliku borbu. Zvezda je bila uporna i prišla je na -10 pred odlučujućih deset minuta. Zaigrali su tada dobro u defanzivi ali su napadi i dalje bili loši. Ipak, trojkom Ognjena Dobrića, Zvezda je prišla na -1. Imala je Zvezda svoju šansu samo da je zagradila defanzivni skok. Salin je promašio trojku ali Unikaha je došla do lopte i Fernandez je pogodio oba bacanja. Regledn je imao otvorenu trojku za izjednačenje ali nije pogodio i to je bio kraj za Zvezdu. 

Domaće je do pobjede predvodio Lesor sa 16 poena dok je Perperoglu predvodio Zvezdu sa 23 poena. Oba tima imaju sada po pobjedu i poraz.

Foto: Evrokup