XS
SM
MD
LG
18.03.2019 Administrator DC

Opet eliminisali Mavas

Tender oko izgradnje 15 terena sa veštačkom travom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine po svemu sudeći poprimiće dimenzije afere. 

Na tender koji je FS BiH raspisao javilo se nekoliko firmi, a ''trn u oku'' Komisiji za sprovođenje tenedra je firma Mavas iz Mrkonjić Grada. Oni su u BiH izgradili   veštački  tereni Veležu, Tekstilcu iz Detvente, Borcu..

Poslali su ponudu i FS BiH i dali grejs perio na plaćanje od tri godine, ali nisu očito po ukusu članova Komsije.

Prvo su ih ''izbacili'' zbog navodno nevažeće potvrde o plaćenom porezu u Republici Srpskoj. Kada je Pravni komitet FS BiH rekao da je potvrda legiti mna i validna usledio je novi pregled dokumenata (a nisu na to imali pravo).  Nakon toga  su opet eliminasli Mavas.

Zašto, to valjda znaju ovi što u više navrata ''kopaju'' po dokumentima??? Sada sumnjaju u licencu koju Mavas poseduje,a tiče se izgradnje veštačkih terena. Ta licenca je validna kod UEFA i FIFA!!! 

Sve ovo će ponovo ići na Izvršni odbor FS BiH koji je jednom već pobio odluku Komisije za sprovođenje tendera. Tada su sumnjali u IO FS BiH  u priču o nevalidnosti potvred o plaćenom porezu!!!

Da li će morati opet??? Čini se da hoće!!!