XS
SM
MD
LG

Borac domaćin Domaljevcu

 

BANjALUKA - Odbojkaši Borca ne žele kraj. Banjalučani nišane povratak u Orašje i majstoricu u četvrtfinalu plej-ofa prvenstva BiH protiv favorizovane ekipe "Medžik Ajs" Domaljevca. Izabranici Miše Marjanovića tim iz Posavine dočekuju u dvorani "Centar" večeras od 19 časova.

Borac želi da traje duže od jednog i po seta iz prve utakmice. Trener Marjanović i njegovi momci pet dana su kovali taktiku kako da na obje plećke polože favorizovanog rivala i produže seriju. Zadatak neće biti lak, ali svi u Borcu vjeruju da mogu do iznenađenja. To su za "Glas Srpske" potvrdili trener Marjanović i kapiten Borko Ilić.

- Iako smo tamo poveli i osvojili prvi set, nismo imali dovoljno koncentracije da nastavimo u istom ritmu. Domaljevac je pokazao zašto je ligaški dio završio na trećem mjestu, na prvenstvenoj tabeli i kakav kvalitet posjeduju. Imali smo problema sa realizacijom napada, a i u odbrani smo igrali veoma loše. Očekujem da u drugom susretu budemo koncentrisani u svim segmentima igre, sa manje naših direktnih grešaka i pokušamo iznenaditi Domaljevac na svom terenu. Oni su favoriti, ali smo pokazali da možemo pružiti dobar otpor.Nadam se da će se naša mladost pokazati u najboljem svjetlu rekao je Marjanović.

Predvodnik Borčeve mlađarije, iskusni libero i kapiten Borko Ilić obećava borbu do posljede kapi znoja, ali i poziva navijače da pomognu njemu i njegovim saigračima.

- Očekuje nas teška utakmica protiv jakog i kvalitetnog protivnika. U prvoj utakmici smo izgubili 3:1. Pružili smo jak otpor u prva dva seta i mislim da je igra iz ta dva perioda put kojim treba da idemo, ako želimo da na svom terenu odigramo dobro i probamo seriju da odvedemo u majstoricu. Mlada smo ekipa, ali i rastemo iz utakmice u utakmicu i pozivam sve navijače da dođu u  što većem broju i da nam budu vjetar u leđa - istakao je Ilić.

Četvrtfinale plejofa - drugi mečevi: Ljubinje - Napredak (19), subota: Modriča - Radnik (18), Bosna - Kakanj 78 (19.30).