XS
SM
MD
LG

Nova dvorana u Banjaluci

Banjaluka dobila novu sportsku dvoranu

Banjaluka je dobila novu sportsku dvoranu.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, u prisustvu gostiju, sportista, sportskih radnika, svečano je večeras otvorio sportsku dvoranu „Centar“, koja se nalazi u nekadašnjem Šoping centru. Ona će biti dodijeljena na upravljanje, korišćenje i održavanje Javnoj ustanovi Sportski centar „Borik“, koja je za svoj 45. rođendan (otvorena 20. aprila 1974. godine) dobila najljepši poklon.

– Ovo je prva nova sportska dvorana u Banjaluci nakon 1978. godine, koju sa velikim zadovoljstvom predajemo sportistima na upotrebu u nadi da će im pomoći za ostvarenje još većih sportskih uspjeha. Otvaranjem „Centra“ značajno ćemo rasteretiti dvorane „Borik“ i „Obilićevo“ kad su termini za treninge i utakmice u pitanju – izjavio je Radojičić prilikom otvaranja dvorane.

Na otvaranju Sportski dvorane „Borik“, prije četrdeset i pet godina prvenstveni susret odigrali su rukometaši Borca i Viteksa iz Visokog, dok su u prijateljskom susretu snage odmjerile košarkašice Mladog Krajišnika i sarajevske Bosne.

Večeras (13. aprila 2019. godine) čast da prvi zaigraju pripala je odbojkašim damama. U prijateljskom meču snage su odmjerile ekipe BL Volej, član Premijer lige BiH i Inova, prvoligaš Srpske. Iako je bio u drugom planu, ostaće upisano da je rezultat glasio 2:1 u korist ekipe BL Volej.