XS
SM
MD
LG

Katai Zvezdi doneo bod

Partizan - Crvena zvezda 1:1/ Foto: FK Partizan

Natho je u 36. minutu doneo prednost Partizanu, da bi Katai u 83. pogodio za konačnih 1:1. Partizan je zadržao lidersku poziciju na tabeli sa 22 boda, dva više od Crvene zvezde

 

Partizan – Crvena zvezda 1:1 (1:0)

Strelci: 1:0 – Natho u 36, 1-1 – Katai u 83. minutu.

Beograd – Stadion Partizana. Gledalaca: 16.074. Sudija: Sudija: Novak Simović.

PARTIZAN: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić (od 87. Holender),  Marković (od 66. Menig), Natho (od 72 . Šćekić), Jović (od 66. Terzić), Rikardo.

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Eraković (od 55. Gajić), Dragović, Degenek, Rodić, Sanogo (od 77. Stanić), Krstičić (od 46. Lazetić), Ivanić (od 72. Falko), Kanga, Katai, Dioni.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su večeras nerešeno 1:1, u derbi meču devetog kola Super lige Srbije.

Crno-beli su poveli u 165. „večitom” derbiju golom Bibrasa Natha u 36. minutu, a izjednačenje i bod Crvenoj zvezdi na stadionu u Humskoj doneo je Aleksandar Katai u 83. minutu.

Partizan je i dalje prvi na tabeli, sada ima 22 boda, dva više od crveno-belih.

Fudbaleri Partizana će u narednom kolu domaćeg šampionata gostovati Mladosti, dok će crveno-beli dočekati Voždovac.

Prvi šut u okvir gola uputio je Katai u trećem minutu, da bi dva minuta nakon toga sam pred golmana Partizana izašao Luis Dioni, čiji je udarac odbranio golman Aleksandar Popović, a lopta je otišla u korner.

U nastavku meča novu ozbiljniju šansu (31. minut) imala je gostujuća ekipa, ali je udarac Kataija glavom iz blizine završio na prečki.

Partizan je do prednosti došao nakon prvog udarca u okvir gola, sa daljine je precizan bio Bibars Natho u 36. minutu, a četiri minuta kasnije Nathov udarac odbio se od igrača Zvezde Strahinje Erakovića i završio preko prečke na spoljnom delu mreže.

Domaći tim je zatim imao inicijativu i stvarao šanse, dok su gosti u nadoknadi prvog dela mogli do izjednačenja, ali je Seku Sanogo nakon centaršuta iz slobodnog udarca šutirao preko gola.

Drugo poluvreme bolje je počeo Partizan, a najbolju priliku imali su u 49. minutu, kada je glavom nakon kornera šutirao Igor Vujačić, udarac je odbranio golman Zvezde Milan Borjan, dok je u nastavku akcije Rikardu Gomešu poništen gol zbog prekršaja.

Gomeš je u prilici bio i u 61. minutu, ali je njegov udarac iz okreta otišao pored gola.

Do kraja meča Zvezda je pokušavala da dođe do boda, a to je uspela da učini u 83. minutu, kada je precizan glavom bio Katai.

Promene rezultata zatim nije bilo, crno-beli su stvarali prilike, ali nisu uspeli da po drugi put savladaju golmana Borjana.