XS
SM
MD
LG
07.08.2023 Administrator DC

Uspješna provjera Jedinstva

Juče je u Ravnom Polju kod Bijeljine odigran prijateljski meč u okviru priprema za predstojeću sezonu.

Gost Budućnosti bila je ekipa fudbalskog kluba Jedinstvo iz Donje Čađavice. Oba kluba su učesnici Prve opštinske lige Bijeljina.

Posle uvodnih ispitivanja snaga i ravnopravne igre u polju domaćin ipak uspijeva doći do gola.

 Igrao se 12-ti minut kada je posle jednog nezgodnog udarca na gol Blagojevića lopta dobila čudnu putanju i završila iza leđa gostujućeg golmana.

Nije se dugo čekalo na drugi pogodak. U 19-toj minuti Milanović koristi odličnu asistenciju Mikića, izlazi sam pred golmana, šutira, lopta se od prečku odbija u gol i rezultat je 1:1.

Jedinstvo je svoju nadmoć na sredini terena krunisalo u 30-toj minuti kada je Simić uposlio Popovića a ovaj sa vrha šesnaesterca rezantnim udarcem pod prečku doveo svoju ekipu u prednost. Rezultat na poluvremenu glasio je 2:1 u korist gostiju.

Drugo poluvrijeme nam donosi malo drugačiju sliku na terenu, kada domaći imaju inicijativu i na sve načine pokušavaju poravnati rezultat.

Kako je drugo poluvrijeme odmicalo ekipa Jedinstva je ponovo preuzela nadmoć u sredini terena.

 U 61-oj minuti publika u Ravnom Polju je vidjela možda i najljepši detalj na utakmici, kada je Mikić direktnim udarcem iz kornera savladao domaćeg golmana.

Posle tog pogotka igra se ravnopravan meč između dva šesnaesterca, ali igrači Budućnosti ne uspijevaju ugroziti gol gostiju iz Čađavice.

I u finišu utakmice u 79-oj minuti brzonogi Marinko Simić bježi odbrani domaćih, postiže pogodak i postavlja konačnih
Budućnost RP - Jedinstvo DČ 1:4

Kada se na kraju analizira kompletan meč, obje ekipe mogu biti zadovoljne jer je ovo bila prva provjera i za jedne i druge i svakako tu ima mjesta za još napretka u igri i Budućnosti i Jedinstva.