XS
SM
MD
LG

Završena Prva ljetna liga Romanije: Svi su šampioni

Na Sokocu je nakon četiri meseca završena Prva letnja liga Romanije u kojoj su se takmičili fudbalski poletarci iz škola fudbala sa područja četiri opštine ove regije.

Ovo interesantno nadmetanje fudbalskih nada rođenih 2010 do 2015 godišta  je organizovano na inicijativu  trenera iz šest klubova Pala, Sokoca, Rogatice i Han Pijeska. Prema rečima Milenka Đerića jednog od organizatora turnira po završetku ove lige plan i cilj su ispunjeni i jedna ideja je u potpunosti opravdala očekivanja, a deca su na kraju i simbolično nagrađena za svoj trud.

- Sa zadovoljstvom mogu da istaknem da smo postigli pun pogodak, od početka Prve letnje lige Romanije za fudbalske poletarce koja je počela na Palama u aprilu mesecu, potom odigrana u Han Pijesku i Rogatici završni deo je finiširan na Sokocu. Učestvovale su škole fudbala Olimp i Piksi sa Pala, Glasinac i Sokolac,  rogatička Mladost i Omaldinac iz Han Pijeska.  Rezultati su bili u drugom planu, cilj lige je bio da deca koja treniraju u pomenutim klubovima igraju fudbal bez pobednika, da se druže, stiču nova prijateljstva i da se sporstki kulturno uzdižu. Za sve to na završnom turniru koji je održan na stadionu FK Glasinca „Bara“ na Sokocu su nagrađeni simbolično zlatnim medaljama jer su svi oni izašli kao šampioni iz ove lepe fudbalske priče. Ovim putem bi se zahvalili i ŠG „Romanija“ iz Sokoca koja je bila i glavni sponzor lige i dala nam punu podršku. Ovde nećemo stati, već je napravljen dogovor da u novembru mesecu krenemo sa zimskom ligom  po istom principu samo što bi se utakmice igrale u dvoranama. Verujemo da će sve ovo lepo što se dešavalo u proteklom periodu prerasti u tradiciju i da će se naši  poletarci kroz igru i druženje pripremati za uspešnu fudbalsku budućnost – zaključio je Đerić