XS
SM
MD
LG

Kikbokseri danas donijeli radost: Brborović i Ranković u finalu Evropskog prvenstva

Aleksa Brborović u finalu

Dvojica kikboksera iz Kikboks saveza Republike Srpske, Aleksa Brborović i Mihailo Ranković boriće se za titulu prvaka Evrope na Evropskom prvenstvu za djecu, kadete i juniore u Istanbulu.

Član Kik boks kluba "Laktaši", Aleksa Brborović plasirao se u finale Evropskog prvenstva u Istanbulu u kategoriji juniora do 89 kilograma u disciplini kiklajt. Brborović je u polufinalu danas savladao Grigoriosa Stampologlua iz Grčke prekidom u prvoj rundi i tako obezbijedio sebi barem srebrnu medalju, a u finalnoj borbi protiv Španca Inakija Fonseke Fernandeza će tražiti i titulu prvaka Evrope.

Plasman u finale je obezbijedio i Bijeljinac Mihailo Ranković u kateogriji juniora do 75 kilograma, disciplina ful kontakt. Ranković je danas savladao Azerbejdžanca Bilala Nurijeva i obezbijedio sebi makar srebro, a protiv Britanca Džošue Bojta Aignera će pokušati da dođe i do zlatne medalje.

Kikboks savez Republike Srpske ima 10 predstavnika u Istanbulu u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine koja broji 39 takmičara.