XS
SM
MD
LG

Republika Srpska u polufinalu rukometnog turnira u Solunu

Detalj sa utakmice u Solunu FOTO: RSRS

Omladinska selekcija Republike Srpske nastavila je sa odličnim partijama na turniru “Handball Climax Cup” u Solunu.

Nakon maksimalnog učinka u grupnoj fazi izabranici selektora Nemanje Dmitrovića savladali su PAOK 30:15 i tako se plasirali u polufinale ovog turnira. Selekcija Republike Srpske odlično je otvorila ovaj meč i povela 5:0, dozvolivši protivniku da postigne prvi gol tek poslije sedam minuta igre. Prvo poluvrijeme završili su sa prednošću 16:10, a u istom ritmu nastavili sui u drugom poluvremenu, u kojima smo vidjeli i sjajne poteze, poput cepelina Zeca i Stupara za 17:10.

 

 

Već u 40. minutu bilo je "plus 10" (25:15) i tada je bilo jasno ko će među četiri najbolje ekipe, a do kraja selekcija Republike Srpske nije primila niti jedan gol i meč je završen rezultatom 30:15. Još jednom selekciju Republike Srpske je predvodio Nemanja Stupar sa sedam postignutih golova.

Republika Srpska: Ignjatić (5 odbrana), Kojanović (1 odbrana), Purić, Lolić 2, Zec 2, Slijepčević 1, Stojanović 2, Maksimović 1, Tubin 3, Stupar 7, Đekić, Vejnović 4, Pepić, Kapor 1, Lukač, Mehmedović 2, Bogdanić 5.

Polufinalni duel na rasporedu je večeras od 20.30 časova, a protivnik Republike Srpske biće bolji iz duela grčkih klubova Fivos Sikeon i Zafirakis Nausa.