XS
SM
MD
LG
17.01.2024 Administrator DC

Željko Obradović: Nadam se da će Dejan pobediti, borac je on
 

Sve ljubitelje košarke je neprijatno iznenadila vest da je jedan od pomoćnika u NBA ekipi Golden Stejta Dejan Milojević doživeo srčani udar.

Trener Partizana poslao je poruku podrške Milojeviću uoči odlaska u Atinu.

Željko Obradović

Željko Obradović

"Nažalost dobio sam tu informaciju kada sam došao na trening. Milojević je fenomenalan čovek, mnogo mi je žao. Ne znamo kakva je situacija i nadamo se da će uspeti da se izbori, jer je on oduvek bio jedan od najvećih boraca koje sam upoznao u životu", rekao je Obradović na konferenciji za medije u Beogradu.

"Crno-beli" će u petak od 20.15 časova gostovati Panatinaikosu u 22. kolu Evrolige.

"To je tim koji je u sjajnoj formi, igraju zaista veoma dobro. Znao da će biti fenomenalna atmosfera. Posle mnogo vremena Panatinaikos se nalazi u vrhu što se tiče plasmana. Takav su tim napravili da imaju najveće moguće ambicije i sve to smo pričali pred prvu utakmicu sa njima ove sezone. Zbog svega toga zaslužuju poštovanje, ali verujem da i mi imamo šanse i da možemo da odigramo dobru utakmicu", rekao je Obradović i dodao da ga raduje to što je posle dužeg vremena ceo tim bio na treningu.

"Danas smo posle mnogo vremena imali situaciju da sam mogao da radim sa tri petorke. Zbog toga je drugačiji intenzitet treninga i naravno da je to boljitak za tim", naveo je trener Partizana.

Obradović je imao i kratak komentar povodom situacije sa Aleksom Avramovićemm koji se vratio treninzima.

"Još je rano za njega", dodao je trener "crno-belih".

Obradović je sa Panatinaikosom pet puta osvojio Evroligu uz još 11 šampionskih titula i sedam trofeja kupa Grčke.

"Moj odnos sa Panatinaikosom je poznat. Zna se kako me navijači dočekuju i ne verujem da će išta novo da bide. Moje zadovoljstvo je uvek kad odem tamo i vidim prijatelje koje imam. I dan danas na dan utakmice veliki broj njihovih navijača dolazi da se vidi sa mnom i taj odnos je neraskidiv", istakao je Obradović.

"Crno-beli" će ponovo izaći na megdan nekadašnjem centru Partizana Matijasu Lesoru.

"Lesor živi od spoljnih igrača Panatinaikosa. On je igrač koji postavlja najbolje blokade u celoj Evroligi i otvara se posle istih. On uz sebe ima vrhunske spoljne igrače koji mu pomažu da postigne lako poene i da bude ono što je bio kod nas prošle godine", zaključio je trener Partizana.