XS
SM
MD
LG

Gačankama Kup BiH

Odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba Gacko “RD Swisslion” osvojile su Kup BiH, pošto su u finalnom susretu u Orašju savladale vječitog rivala ŽOK “Bimal” Jedinstvo iz Brčkog rezultatom 3:1 (25:13, 25:23, 16:25, 25:26).

Prema riječima trenera Saše Slijepčevića, ovo je bila utakmica u kojoj su aktuelne prvakinje BiH pokazale sav svoj kvalitet.

-Ovo je veliki uspjeh za nas, pogotovo ako se zna da smo u posljednjih deset godina drugi put osvojili Kup BiH. Bila je to utakmica u kojoj smo prvi set dobili bez problema, u drugom znatno teže došli do prednosti od 2:0, a u trećem je došlo do pada u igri. Ipak, u tim trenucima pokazali smo ono što imaju velike ekipe, stvari su došle na svoje mjesto i na kraju sasvim zasluženo stigli smo do pobjede i trofeja u Kupu – rekao je Slijepčević.

Prvo ime finala bila je Jelena Stanimirović, koja je proglašena za igrača odlučujućeg susreta.

-Jelena je bila zaista sjajna, ali je odbojka takav sport da sve iodbojkašice u ekipi moraju biti bez greške ukoliko želimo osvajati trofeje. Evo, pokazalo se da mi imamo tim koji zna šta hoće, a zasluge za pehar pripadaju svima. Nemamo mnogo vremena za odmor i već sada razmišljamo o prvom susretu četvrtfinala protiv ekipe iz Sarajeva. Taj meč igramo u “Gradu Sunca” i želimo da upravo sa našim sponzorom, kompanijom “Swisslion”, proslavimo novi trofej i krenemo u osvajanje titule – dodao je Slijepčević.

Ana Gajić, kapiten ŽOK Gacko “RD Swisslion”, nije krila zadovoljstvo nakon odigrane utakmice.

-Mislim da smo opravdali očekivanja. Iako je u jednom trenutku došlo do pada u igri, to nas nije potreslo, a da budem iskrena, nisam posumnjala da može doći do bilo kakve neizvjesnosti. Čestitam ekipi iz Brčkog na prikazanoj igri, a ono što me posebno raduje je to što smo pokazali karakter i da smo spremni za najteže ispite u šampionatu BiH koji su pred nama. U prvenstvu smo bez poraza stigli do plej-ofa i nadam se da ćemo tako i nastaviti – istakla je Ana Gajić.

Novim trofejom zadovoljan je i sportski direktor ŽOK Gacko “RD Swisslion”, Ivan Maljević.

-Gacko nastavlja da piše istoriju. Mislim da je ovo bila najvažnija utakmica u sezoni jer u finalu nemate pravo na grešku. Mi to nismo dozvolili, nastupamo planski i posebno se zahvaljujemo našem sponzoru kompaniji “Swisslion”, koja nam je omogućila da samo razmišljamo o rezultatima. Mislim da se spoj ova dva šampiona pokazao onako kako je to i zamišljeno – naglasio je Maljević.

Izvor:slportal.net