XS
SM
MD
LG

Skauti nemačkog velikana prate "jedinicu" Radničkog 1923 na utakmici sa Crvenom zvezdom

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Fudbaleri Radničkog 1923 blistaju na početku prolećnog dela sezone u Mozzart Bet Superligi. "Crveni" su u prvih šest prolećnih rundi inkasirali maksimalan broj bodova i izbili na četvrto mesto prvenstvene tabele, koje garantuje izlazak na međunarodnu scenu o čemu navijači kragujevačkog kluba maštaju već decenijama unazad. Velike zasluge za ovaj nestvaran rezultatski niz ekipe sa „Čika Dače“ svakako snosi i prvi golman Stojan Leković, koji je ostao nesavladan na poslednje tri prvenstvene utakmice. Dobra izdanja mladog čuvara mreže na startu prolećnog dela sezone nisu promakla skautima brojnih domaćih i evropskih klubova, a najviše interesovanja pokazao je nemački bundesligaš Verder, čiji će skauti pratiti "jedinicu" Radničkog 1923 i na predstojećem gostovanju braniocu titule Crvenoj zvezdi u nedelju na stadionu "Rajko Mitić".

Leković je već duže vreme na „skeneru“ nemačkog bundesligaša, koji je u njemu očigledno prepoznao veliki potencijal za budućnost. I zaista, mladi čuvar mreže Radničkog 1923 ove sezone brani u fantastičnoj formi, ostao je nesavladan na osam prvenstvenih utakmica, a u slučaju da ne kapitulira na gostovanju „crveno-belima“ u nedelju spojiće 360 minuta bez primljenog gola.

Zanimljivo je da Verder nije jedini klub koji je pokazao interesovanje za dva metra visokog čuvara mreže Radničkog 1923. Prema nekim, doduše nezvaničnim informacijama, za Lekovićevo zdravlje se tokom zimske pauze raspitivao i doskorašnji lider Mozzart Bet Superlige, koji se na kraju ipak odlučio za Miloša Krunića.

Nema sumnje da bi Leković ukoliko nastavi da brani u ovakvoj formi mogao već na leto da se otisne van granica Srbije, od čega bi značajnu finansijsku korist imao i klub sa „Čika Dače“, koji već ima dobrih iskustva sa prodajama golmana, s obzirom da je pre dve sezone od transfera Ognjena Lukića u francuski Rems inkasirao pola miliona evra.