XS
SM
MD
LG

Delipara na krovu Evrope
 
 
 
 

Ања Делипара, члан Џију-џицу клуба „Јахорина“ са Пала, освојила је златну медаљу на Европском првенство за младе у Румунији.

Делипара је наступала у категорији кадета У16 до 48 килограма и у финалу побиједила противницу из Италије.

Ања је рекла Срни да је трудом, радом и залагањем дошла до крова Европе, а да јој је велика жеља да оде и на Свјетско првенство.

„Још нисам свјесна који је ово резултат и колико ово значи, емоције су велике, али кроз неколико дана ћу да схватим шта сам постигла“, истакла је Делипара.

Она се захвалила својој највећој подршци – родитељима, брату и сестри, а затим тренерима, клубским колегама, друговима и пријатељима из школе и других клубова.

Тренер Џију-џицу клуба „Јахорина“ Стефан Босиљчић, рекао је Срни, да је ово велики дан и за клуб и Џију-џицу савез Републике Српске, јер се Ања уписала у историју.

„Ања је данас одрадила три сјајне борбе, борбе какве смо само замишљали, а послушала је сваки савјет тренера и доминирала над противницима“, истакао је Босиљчић.

Према његовим ријечима, ради се о једном веома храбром, паметном, мудром и сад већ искусном такмичару, који ће у будућности још доста пута да заблиста, а такмичења и борбе су тек пред њом.

„Од ње очекујемо и свјетску медаљу“, истакао је Босиљчић.

Он је навео да четири члана клуба са Пала Ања Симанић, Кристина Глуховић и Лука Савић, наступају на такмичењу у Румунији у име Џију-џицу савеза Републике Српске.

На Европском првенству за младе у Румунији које се одржава од 4. до 8. априла, учествује више од 1.119 такмичара из 29 земаља.