XS
SM
MD
LG

Nole u polufinalu Monte Karla

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Aleksa de Minora 2:0, po setovima 7:5, 6:4 u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu.

Đoković posle mini agonije protiv De Minora stigao do polufinala u Monte KarluĐoković posle mini agonije protiv De Minora stigao do polufinala u Monte Karlu

Najbolji teniser sveta igraće polufinale mastersa u Monte Karlu. To će biti 77. u karijeri za srpskog tenisera na masters turnirima.

Đoković je u dva seta za nešto više od dva sata igre savladao Australijanca Aleksa de Minora.

Teniseri su započeli duel u nešto sporijem ritmu, pažljivo su odmeravali početne udarce i nije bilo ishitrenih, odnosno rizičnih udaraca u prvom setu. Poeni su završavani vrlo brzo, ponekad je bilo i dugih razmena, a uočljivo je bilo da je De Minor pratio ritam Novaka Đokovića koji je oscilirao tokom većeg dela meča.

U prvom setu prilikom prvih 11 gemova nije bilo brejka. Đoković je pri prednosti 5:4 imao i set loptu koju je De Minor spasao. Međutim, inicijativa koju je imao Đoković isplatila se pri vođstvu 6:5, tada je srpski igrač iskoristio ukupno četvrtu set loptu i uspeo da dođe do vođstva u setovima - 1:0.

Novak se sporo oporavljao nakon sporadičnih dugih razmena, teško je disao i loše se kretao, to je bilo najuočljivije na početku drugog seta, međutim ni De Minor nije bio na vrhuncu. Australijančeva defanzivna igra po kojoj je poznat bila je neprepoznatljiva, osim u pojedinim momentima kada je zbog loše kretnje Đokovića koristio prazan prostor.

U drugom setu viđen je nesvakidašnji festival brejkova, ukupno sedam, a od toga čak šest uzastopno - od 1:0 do 4:3 u korist Novaka u svakom gemu je viđen brejk.

Đoković je iskoristio prvu meč loptu pri vođstvu 5:4 u gemovima i na servis De Minora čime je okončao mini agoniju na terenu i obezbedio plasman u polufinale mastersa u Monte Karlu.

Đoković će sutra u drugom polufinalu igrati protiv pobednika meča Igo Umber - Kasper Rud. Pre tog meča biće odigrano prvo polufinale između Italijana Janika Sinera i Grka Stefanosa Cicipasa.

Podsećanja radi, Novak je dvostruki šampion Monte Karla, do trofeja je stizao 2013. i 2015. godine.