XS
SM
MD
LG

Karačiću, šta je sa Čubrilom?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do 19 godina, propustila je priliku da se plasira na  završnicu Evropskog šampionata. Porazili su Francusku,odigrali nerešeno sa Izraelom, a onda sve uprskali porazom od Bugarske rezultatom  3:1. Umesto na završnicu evropske fudbalske smotre, a sve je bilo na njihovoj strani, igrači i stručni štab su se pognute glave vratili kući.

Sada, kada je sve završeno, možemo s pravom da se pitamo zašto Toni Karačić pojedine igrače drži na klupi, a evidentno je  da oni imaju kvalitet i za mnogo bolje selekcije. Tu pre svega mislimo na fudbalera beogradskog Partizana, Marka Čabrila.

Dečko je prošao sve kategorije beogradskog Partizana. Nosio je svojevremeno i dres mlađih  selekcije Srbije. Putovao je sa  U-17 selekcijom Srbije i u Japanu. Odlučio se nakon toga da  reprezentativnu  karijeru gradi  u sastavu Bosne i Hercegovine.

Partizan ga je ,kao jednog od najtalentovanijih igrača generacije 1998. godine prosledio u Teleoptik da igra mečeve u seniorskoj kategoriji. Crno-beli na njega najozbiljnije računaju,a nije tajna da je i veliki broj evropskih klubova zainteresovan za ovog defanzivca po levom boku. Svi koji su pratili njegove nastupe u Partizanu,a sada i u Teleoptiku, čudili su se zašto nema mesta u timu Tonija Karačića. I ono malo prilika koje mu je ukazivao Karačić, svodili su se na guranje na desni bok. Dakle, nije mu dao priliku na njegovoj prirodnoj poziciji. Reći će neko da igrači trebaju biti univerzalci. Jeste,trebaju,ali moraju imati i neku svoju prirodnu poziciju. Ostaje pitanje zašto mu Karačić nije dao takvu šansu? Da li zbog toga što je na toj poziciji bio igrač iz grada iz kojeg dolazi Karačić i iz kluba u kojem je radio?? Rekali bismo da jeste...

Sigurno  i Toni Karačić, kao dobar trener, zna da je napravio grešku i ogrešio se o Marka Čabrila. Da li namerno, ili slučajno??? I to zna Toni Karačić!!!