XS
SM
MD
LG

Iz Krupe vidi se finale

Jedini premijerligaš BiH iz Republike Srpske koji je ostao u konkurenciji za trofej u Kupu BiH je Krupa, koja će u četvrtfinalu igrati protiv prvoligaša Rudar Prijedora, ukoliko preskoči „rudare“ klub iz Krupe na Vrbasu će da zimuje  masovnijem takmičenju što će da bude novi istorijski plasman i uspeh ovog svojevrsnog fudbalskog čuda iz kanjona Vrbasa.

-Zadovoljni smo žrebom, za protivnika imamo naše stare prijatelje od kojih smo pre dve sezone izgubili u finalu Kupa Republike Srpske. S obzirom na trenutno stanje, odnosno to da smo mi premijerligaši, a Rudar Prijedor član Prve lige Republike Srpske, preuzimamo ulogu favorita. Želimo se u što lepšem svetlu predstaviti publici u Prijedoru i nadamo se da idemo među četiri najbolje ekipe. Favoriti smo, ali nećemo potceniti „rudare“, naš cilj je plasman u finale. Trebaće nam i malo sportske sreće, ali verujem da imamo kvalitet za taj poduhvat. U prvenstvu dobro stojimo, želimo što pre osigurati opstanak i po mogućnosti izboriti Ligu za prvaka, a onda kroz Kup pokušati izboriti Evropu – rekao je predstavnik Krupe na žrebu sportski direktor Mihajlo Bučinski.

Prošle godine Krupljani su u debitantskoj sezoni Premijer lige BiH osvojili četvrto mesto i zaigrali bi na međarodnoj sceni samo da je u finalu Kupa Sarajevo na penale eliminisalo Široki Brijeg. Iako je kao selektor sa mladom reprezentacijom Republike Srpske u Subotici trener Krupe Slobodan Starčević našao je vremena da prokoentariše ishod žreba za Kup BiH.

-Dobili smo povoljnijeg protivnika, s obzirom da smo mogli i mnogo gore da prođemo, ali ne smemo se zavaravati. Rudar Prijedor je u vrhu Prve lige Republike Srpske i ima dobre i talentovane igrače, pa ćemo morati da damo svoj maksimim kako bi prošli u polufinale, što bi bio najveći uspeh u istoriji našeg kluba. A to nam i jeste cilj – rekao je Slobodan Starčević koji je svojevremeno trenirao i Prijedorčane u Premijer ligi BiH.

Krupljanima koji imaju visoke ambicije u masovnijem takmičenju ide na ruku i činjenica da će se u ovoj rundi sastati branilac trofeja Široki Brijeg i vicešampion sarajevski Željezničar, dok su šampion Zrinjski i Sarajevo otpali još u šesnaestini finala.

-Taj par je bez sumnje finale pre finala. Po mom mišljenju, Široki Brijeg je u blagoj prednosti zbog trenutne forme, ali i Željezničar ima svoje šanse. Što se tiče ostalih četvrtfinala, Sloboda je u negativnoj fazi, pa je sve moguće u dvoboju sa komšijskom Slogom iz Siminog Hana. Poslednji par čine Olimpik i Zvijezda-09, ali verujem da „vukovi“ imaju bolju ekipu i da će proći u dalje takmičenje – prognozirao je ishod četvrtfinala trener Krupe Slobodan Starčević.

                                                                                                                                                           S. Basara / Sportski žurnal 

Juniori u Banovićima

Da se u FK Krupa radi profesionalno, studiozno i u kontinitetu pokazuje činjenica da su u četvrtfinalu Kupa BiH i juniori ovog kluba, u prošlom ciklusu su igrali u finalu protiv Sarajeva. Žreb je hteo da Krpuljanima sada rival bude Budućnost iz Banovića.   

-Naši juniori su prošlogodišnji finalisti Kupa, a i ove godine pružaju dobre partije, što govori plasman u četvrtfinale Kupa, ali i položaj na tabeli u prvenstvu na drugom mestu. Ponosni smo na uspehe juniora i želimo u budućnosti nastaviti s dobrim radom u omladinskim selekcijama. S obzirom da među osam najboljih nema Željezničara i Sarajeva, verujem da možemo ponoviti prošlogodišnji uspeh – rekao je Mihajlo Bučinski.