XS
SM
MD
LG
29.10.2018 Administrator DC

Oglasila se i Emina

Danas se saopštenjme oglasila i ekipa Emine iz Mostara,a povodom dešavanja na meču sa Iskorm iz Bugojna. Evo šta kažu u klubu iz Mostara:

Također se želimo oglasiti povodom dešavanja na jučerašnjoj utakmici. Naš klub je učinio sve da na najbolji način dočeka ekipu ŽNK ,,Iskra" iz Bugojna. Utakmica je bila prava takmičarska i još jednom pokazala podizanje kvaliteta ženskog nogometa u BiH.

Takmičarski duh i određeni trenuci na utakmici su izazivali veliko negodovanje navijača našeg kluba, koji su svoje neslaganje sa pojedinim odlukama sudija ispoljavali na način koji je dozvoljen. O spornim situacijama i odlukama sudija koje su izazvali ovakve reakcije i utjecale na konačani rezultat utakmice oglasiti ćemo se naknadno. Incident koji se desio nakon utakmice, kada su službena lica i igračice ŽNK ,,Iskra“ krenuli da napuštaju stadion izazvali su svojim neprimjerenim i neodgovornim ponašanjem navijači gostujuće ekipe koji su došli iz Sarajeva.

Iako su dočekani kao pravi gosti ŽNK ,, Iskra" svojim izjavama bez potrebe nastavlja da pravi tenziju i vrijeđa domaćine koji su sve učinili da ova utakmica prođe u sportskom i takmičarskom duhu. Naša uprava i igračice nisu učestovali u ovom incidentu, šta više oni su smirivali ovu situaciju i otpratili igračice ŽNK ,,Iskra“ do autobusa, gdje su pojedine igračice nastavile da provociraju i vrijeđaju iako njih niko nije dirao.

Također je došlo do incidenta između kapitenice ŽNK ,,Iskra“ i navijača našeg kluba, kada je ista počela da provocira naše navijače koji su joj uzvratili, ovakav postupak igračice ŽNK,,Iskre“ i naših navijača ne želimo da komentarišemo. Našim navijačima koji su juče došli u velikom broju da nas podrže se zahvaljujemo.


SFK 2000 18 : 0 Gradina
Emina 1 : 2 Iskra
Radnik Bumerang 2 : 3 Lokomotiva
Banja Luka 1 : 0 Alfa Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 9 8 1 0 25
2 Iskra 9 8 1 0 25
3 Lokomotiva 9 6 0 3 18
4 Emina 9 5 0 4 15
5 Radnik Bumerang 9 3 0 6 9
6 Banja Luka 9 3 0 6 9
7 Alfa Modriča 9 2 0 7 6
8 Gradina 9 0 0 9 0