XS
SM
MD
LG

57 : 50
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Mladi Krajišnik pao u Trebinju

17.02.2019 Trebinje live

U 11. kolu Prvenstva BiH za košarkašice ŽKK "Leotar 03" je pobijedio ŽKK "Mladi Krajišnik" rezultatom 57:50 (12:5, 17:10, 16:20, 12:15).

Ovom pobjedom Trebinjke su se osvetile za poraz Banjalučankama u prvom kolu kada su izgubile sa 80:76.

Gošće su bolje ušle u večerašnju utakmicu i u prvih pet minuta povele sa 0:5. Tada domaće igračice dodaju gas i prave seriju 12:0 tako da je rezultat nakon prvih deset minuta bio 12:5.

U drugoj četvrtini dominantnija ekipa bila je "Leotar 03" tako da su u 15. minutu vodile sa 24:8, a na poluvrijeme se otišlo sa 29:15.

Tokom treće četvrtine u 25. minutu igračice Milorada Nadaždina vode sa 40:21, ali do kraja ove četvrtine gošće prave seriju 5:14 tako da se u posljednjih deset minuta ušlo sa rezultatom 45:35. Tokom posljednje četvrtine gošće smanjuju rezultat na sedam koševa, a sa tom razlikom završila se i utakmica 57:50.

Za pobjedu zasluge imaju sve igračice, ali raduje veliki povratak Anice Škrivan nakon povrede koja je postigla 15 koševa i imala devet skokova, Milaković je imala dabl-dabl učinak sa 10 koševa i 15 skokova, a kod gostiju Gligić sa 18 koševa bila je najbolja.

Ogroman je teret na Mariji Kešeljević koja na poziciji plejmejkera gotovo igra bez zamjene, što je teško, a tu je i Sara Milanović koja drži kompletnu odbranu ekipe.

Nakon utakmice trener Milorad Nadaždin je rekao da je ipak preveliko preopterećenje za njegove igračice i da treba steći iskustvo.

"Definitivno bez obzira koliko one ili ja nismo htjele da priznamo još uvijek je šok od finala Kupa Srpske. To nas je pogodilo i poljuljalo, a to se vidi kad imamo sigurno vođstvo, a protivnik počne da se vraća, a neka nervoza se uvuče. Na kraju balade večeras u zadnja tri minuta igrali smo koš za koš i sigurno smo iznijeli", rekao je Nadaždin.

Nakon 11. kola Leotar ima skor od sedam pobjeda i četiri poraza. U sljedećem kolu Trebinjke su slobodne.

ŽKK "Leotar 03": Kešeljević 14, Gudelj 8, Gordić, Milanović 7, Tomašević, Šijaković, Dostinić, Pažin, Milaković 10, Putica 3, Papović, Škrivan 15. Trener: Milorad Nadaždin.

ŽKK "Mladi Krajišnik": Radulović 3, Marjanović 8, Gligić 18, Kremenović 12, Kahrić 8, Stanojević, Borojević, Tadić 1, Ćurguz, Runić, Tasovac. Trener: Drago Karalić.

Premijer liga Premijer liga Prvenstvo BiH Leotar 03 Mladi Krajišnik
SalanGalib je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača
SalanGalib je ocenio igrača
MzAhA je ocenio igrača
MzAhA je ocenio igrača