XS
SM
MD
LG
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Igor Marković(G) , Marko Jovićević , MiloÅ” Jokić , Nikola Mićić , Aleksandar Ilić , Nenad Srećković , Veljko Mitrović , Vladan Jezdić , Drago Maksimović , Stefan Janjić , Danijel Ćulum (K), REZERVE NebojÅ”a Gajić(G) , Aleksa Marić , Boris Andrić , Hamza Hadžiavdić , Matija Tadić , Sreten Cmiljanović , Bogdan Bogdanović , Nikola Pantić , Mihajlo Jelić ,
Postava
Arsenije MatijaÅ”(G) , Nikola Mitrović , Bojan Burazor , Yordan Andres Campana Hinestroza , Stefan TomaÅ” (K), Kazutaka Sato , Nemanja Gavric , Aleksandar MalbaÅ”ić , Ranko Janković , Mateja Božić , Davor Perić , REZERVE NjegoÅ” Zeljković(G) , SiniÅ”a Pekić , Ognjen Krneta , Adin Berilo , Nikola Pekić , David Gavrić , Sergej Govedarica , Ognjen Petraković ,
IzveŔtaj utakmice
Drina se vadi iz opasne zone
12.05.2024 J. Zekić / FK Drina

Drina - Norac (KD) 3:0

Na Gradskom stadionu Zvornik odigrana je utakmica 30. kola mtel Prve fudbalske lige Republike Srpske, gdje su se sastali Drina i Borac iz Kozarske Dubice.

Ā Drina je trijumfovala rezultatom 3:0.

U jednom korektnom i fer meču oba tima pokazala su viteŔko nadmetanje i fer igru, u kojoj je imalo Ŕta da se vidi.

Na početku meča nijedan tim nije igrao mnogo defanzivno, Ā i jedni i drugi pokuÅ”avali su da dođu do gola protivnika i postignu pogodak.

Drina je bila efikasnija i iskoristila sve dobre prilike na početku Ŕto joj je donijelo mirnu i uravnoteženu igru u nastavku.

Naime već u 16. minutu je bilo 2:0 za domaći tim.

Prvo je Drago Maksimović uzdrmao odbranu Borca i izazvao pometnju brzim prodorima, a kapiten Ćulum zagrijao golmana MatijaÅ”a, koji je odličnom paradom uspio spriječiti rano vođstvo. Ali ni on ni odbrana nisu mogli u 13. minutu spriječiti Maksimovića da se najbolje snađe u jednoj gužvi u Å”esnaestercu Borca i sa penala poÅ”alje loptu u mrežu.

Prethodno je Srećković dobro ubacio loptu iz kornera na drugu stativu.

Igrači Drine shvatili su da su igrači Borca u Ŕoku i nisu ih pustili da se oporave, nego su ih dodatno Ŕokirali u 16. minutu.

Ovog puta akter je bio Ilić koji je na petercu uspio da između dva igrača probaci loptu do mreže iza leđa golmanu MatijaÅ”u.

Posle ovoga intenzitet igre malo opada sa obje strane, Drina prepuŔta inicijativu Borcu koji nije uspio da uradi niŔta konkretno.

PokuŔali su sa par brzih prodora pred kraj poluvremena.

Internacionalac u redovima Borca, Kampana Hinestroza uspijeva da pogodi prečku Drininog gola.

Drina je imala joŔ nekoliko dobrih i opasnih akcija sa Ŕutevima van okvira gola.

U drugom poluvremenu igralo se brzo ali bez mnogo opasnih akcija, Drina je puŔtala posjed Borcu, ali je uspjeŔno branila svoju polovinu i brzim kontrama plaŔila odbranu Borca.

U samoj nadoknadi meča u sudijskom vremenu, igrači Drine u jednom prodoru po boku uspijevaju da ubace dobru loptu na peterac, u visine se vinuo Jezdić i lagano plasirao glavom loptu u mrežu Borčevog gola, nemoćna je bila i odbrana i golman. Mile Lazarević, Å”ef stručnog Å”taba Drine, nakon utakmice, izjavio je da je ovo izuzetno bitna pobjeda Drine i uputio čestitke momcima koji su odigrali utakmicu protiv ekipe koja je bila hit proljeća, Ā dobro vođena od kolege Slobodana Starčevića.

ā€œZnali smo njihove mane i vrline. Dobro smo uÅ”li u utakmicu, prva dva gola u prvih 16 minuta. Svjesno smo im prepustili posjed lopte, iskoristili Å”ansu ponovo na kraju utakmice za joÅ” jedan pogodak. Potpuno zaslužena pobjeda i joÅ” jednom čestitam momcima koji su hrabro i disciplinovano odigrali ovu utakmicuā€, istakao je Lazarević.

Slobodan Starčević, trener Borca čestitao je Drini na zasluženoj pobjedi.

ā€œBolje su uÅ”li u utakmicu, angažovanije, agresivnije, sve onako kako bi trebala ekipa koja se bori za opstanak. Mi nismo imali taj odgovor u prvom dijelu utakmice. U drugom dijelu smo pokuÅ”avali kroz posjed lopte, da kreiramo i dovedemo Drinu u problem međutim svi napadi i posjedi nisu urodili čak ni Å”ansom.Preostaje nam da se kući protiv ekipe Leotara i BSK izborimo za jarko i žarko željeni opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.

U goste će Drini već u srijedu (15. maj) doći Sloboda iz Mrkonjić Grada koja je takođe osigurala svoj opstanak i u 33. kolu LaktaÅ”i koji su zakucani na drugo mjesto tabele.

Ā Sve u svemu težak raspored i jake ekipe, ali igra Drine obećava i sve je u rukama ekipe.

Biće dovoljne najmanje dvije pobjede do kraja da se osigura opstanak.

Drina ā€“ Borac 3:0 (2:0)

Gradski stadion Zvornik, gledalaca 450. Glavni sudija Slađan DoÅ”lo

FK Drina: Marković, Jovićević, Jokić, Mićić (od 66. Marić), Ilić, Srećković, Mitrović (od 66. Bogdanović), Jezdić, Maksimović (od 83. Jelić), Janjić, Ćulum

FK Borac: MatijaÅ”, Mitrović, Burazor, Kampana Hinestroza, TomaÅ” (od 63. Gavrić, od 76. Berilo), Sato (od 36. Pekić), Gavrić (od 76. Krneta), MalbaÅ”ić, Janković, Božić, Perić Žuti kartoni: FK Drina: Janjić i Bogdanović

Prva liga RS Prva liga RS Prva liga Republike Srpske Drina Borac
Međusobne utakmice
2023-2024
11.05
17:00
Drina
Borac
3
0
28.10
14:00
Borac
Drina
1
1

2021-2022
30.04
16:30
Drina
Borac
4
0
23.10
14:30
Borac
Drina
0
2

2020-2021
22.05
17:00
Borac
Drina
3
0
07.11
13:30
Drina
Borac
1
0

Uporedni rezultati

Drina
 
Borac
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
4 (3) Broj pobeda 1 (1)
1 (0) Broj nereŔenih 1 (1)
1 (0) Broj poraza 4 (1)
11 (8) Dati poeni 4 (4)
4 (0) Primljeni poeni 11 (3)
+7 (+8) gol razlika na utakmicama -7 (+1)
66% (100%) UspeŔnost 16% (33%)
Rastko88 je podelio utakmicu
Lehuuu je podelio utakmicu
MihovilMikulic je ocenio igrača
Anurahmic je podelio utakmicu
kenghi je ocenio igrača
kenghi je ocenio igrača