XS
SM
MD
LG

EL: CSKA siguran protiv Efesa

Košarkaši CSKA savladali su Efes u 14. kolu Evrolige, rezultatom 102-84

Efes je sjajno otvorio susret. Bobua je bio nevjerovatan u prvom periodu. Međutim, CSKA je polako uhvatio ritam preko De Koloa i Klajburna. Iako je Bobua postigao 16 poena u prvom periodu, CSKA je prvi period dobio sa 31-24 a De Kolo je imao 13 poena.

CSKA je poveo sa 34-24 na početku drugog perioda ali je EFES izvratio serijom 6-0. Ponovo je CSKA napravio seriju i došli su do dvocifrene prednosti. Efes se nije predavao. Serijom 8-0, prišli su na -3. U završnici prvog prvog poluvremena, gledali smo efikasan i izjednačen meč a CSKA je na odmor otišao sa vodstvom 56-54.

Treći period počeo je u prilično izjednačenom ritmu. Međutim, kako je vrijeme prolazilo, CSKA je pojačavao ritam. Igrali su dobro defanzivno a u napadu dovoljno dobro da odu na solidnu prednost. Na kraju su tu prednost i zadržali i sa devet poena prednosti ušli su u poslednji period.

CSKA je napravio seriju 8-0 na startu poslednjeg perioda i djelovalo da je sve gotovo. Efes je smogao snage i uzvratio je serijom 7-0. Ipak, CSKA uzvraća novom serijom od 10-1 i odlazi na velikih +19. CSKA je na kraju mirno priveo meč kraju i ubjedljivo slavio.

CSKA je do pobjede predvodio Klajburn sa 24 poena i 11 skokova dok je Bobua dao 24 poena za goste

Foto: Evroliga