XS
SM
MD
LG

Derventskim karatistima drugo mjesto u generalnom plasmanu u Zenici

Karate klub „Derventa“  osvojio je treće mjesto u generalnom plasmanu na Šotokan open kupu u Zenici koji je održan proteklog vikenda po pravilima tradicionalne karate federacije  WTKF u organizaciji karate kluba „Rei" Zenica.

 

 

Prema riječima organizaotra koji je na kraju takmičenja uručio pehar i zahvalnicu za razvoj i doprinos karate sportu, Dervenćani su pokazali izuzetan potencijal.

„Naš klub dobio je i posebnu čestitku za ostvarni uspjeh i disciplinu u izvođenju kata od strane vrhovnog sudije Evera Čakićija karate majstora crni pojas 8.dan, koji je ujedno i tehnički direktor WTKF u Njemačkoj, te je klub imao čast napraviti i  zajedničku sliku“, ističu iz ovog derventskog kolektiva.

Dervenćani ističlu daje ujedno ovaj turnir bio odlična provjera za predstojeće Regionalno prvenstvo koje će biti održano u Banjaluci krajem marta i Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Šidu početkom aprila.

Na otvoreno kupu učestvovalo je 13 klubova sa oko 350 takmičara koji su došli iz Albanije, Federacije BiH, Republike Srpske, Makedonije, Njemačke i Austrije.

Takmičari su bili podjeljeni prema uzrasnim kategorijama i kilaži u disciplinama borbe pojedinačno i ekipno po , te kate pojedinačno i ekipno prema uzrasnim katergorijama, a KK „Derventa“ ostaviro je sljedeće rezultate:

Kate pojedinačno:

Zlato - Vujičić Anđela, Topalović Slaven, Đekić Mihajlo, Ratkovac Marko, Vinčić Darijo, Bojanić Nikolina i Mihalović Vladimir

Srebro -  Đujić Katarina, Martić Marija, Vidić Nemanja, Đukić Pavle, Đujić Miloš, Stevanović Anrea i Vidić Nemanja

Bronza -  Grube Selina, Nikolić Lana, Đujić Miloš, Dukić Dejan, Ninković Simona, Dobrić Tamara, Boltar Aleksandar, Preradović Luka, Nikolić Sergej, Merdžanovi Lejla, Petrovski Aleksandar, Nikolić Tamara         

Borbe pojedinačno:

Zlato – Đekić Mihajlo

Srebro – Brković Drago, Ikić Jovana i Ilić Jelena

Bronza  – Ikić Jelena