XS
SM
MD
LG

BiH – Grčka 2:2 (2:0)

Reprezentativci BiH večeras su, u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, u Zenici igrali neriješeno protiv Grčke 2:2 poslije vođstva koje su stekli golovima Edina Višće i Miralema Pjanića u prvih 15 minuta igre.

Grci su u nastavku igrali strpljivo i prvo su u 64. minutu smanjili vođstvo “Zmajeva” golom Kostasa Fortunisa iz penala koji je skrivio Toni Šunjić, a u 85. minutu rezervista Dimitros Kolovos je izjednačio rezultat. Grci su u finišu susreta imali i dvije stoodstotne šanse za pobjedu.

Treba istaći da je BiH od 65. minuta imala igrača manje jer je direktan crveni karton dobio Miralem Pjanić, pa će propustiti i naredni meč sa Finskom, a možda i protiv Italije u junu.

U ovoj grupi večeras je Finska pobijedila kao gost Jermeniju 2:0, dok je Italija deklasirala Lihtenštajn kući sa 6:0. Italijani imaju šest bodova, Grčka i BiH po četiri, Finska tri, dok su Jermenija i Lihtenštajn bez bodova.

BiH - Grčka 2:2 (2:0)

Stadion: “Bilino polje” u Zenici. Gledalaca: 15.000. Sudija: Dan Makeli (Holandija). Strijelci: 1:0 Višća (10), 2:0 Pjanić (15), 2:1 Fortunis (64 – penal), 2:2 Kolovos (85). Žuti kartoni: Kolašinac (BiH), Kurbelis, Donis (Grčka). Crveni karton: Miralem Pjanić (BiH) u 65. minutu.

BOSNA I HERCEGOVINA: Šehić, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Bešić, Višća, Duljević (od 79. Milošević), Pjanić, Džeko (od 90. Gojak), Cimirot (od 90+3. Krunić), Zukanović.

GRČKA: Vlahodimos, Bakakis (od 80. Kolunis), Siovas, Buhalakis (od 46. Masuras), Zeka, Fortunis, Donis, Papastatopulos, Kurbelis (od 67. Kolovos), Samaris, Kutris.

FOTO: bih.ba